Stackchain nog steeds populair! Bitcoiners kochten al $1,5 miljoen uit de markt

Stackchain nog steeds populair! Bitcoiners kochten al $1,5 miljoen uit de markt

Ken je de Stackchain nog? Het idee waarbij er incrementele bitcoinaankopen werden gedaan door een groep hardcore bitcoiners op Twitter? In totaal is er al $1,5 miljoen aan bitcoin uit de markt gekocht door dit initiatief.

Bitcoin-aankoopketting

Het fenomeen is te vergelijken met de Lightning Torch uit 2020. Maar in plaats dat men betalingen naar elkaar doet (die elke keer $1 duurder worden), gaat het nu om stacken. Een nieuwe vorm van community-DCA, of zoiets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het begon allemaal met een aankoop van $5 aan bitcoin door AriZonanHODL. Deze aankoop werd opgevolgd door een andere bitcoiner die $6 aan bitcoin kocht. Enzovoorts, enzovoorts.

De Stackchain is de gamification van het stacken van sats met je mede-plebs. Het startte met een Twitter-thread, die inmiddels vol staat met screenshots van andere bitcoiners die hun aankopen in 'blocken' delen.

In de afgelopen acht weken liep het totale aankoopbedrag op van $5 aan bitcoin tot maar liefst $1,5 miljoen. Er is meer dan 75 bitcoin uit de markt gekocht op deze manier.

Plebs kochten al 75 bitcoin uit markt met Stackchain

Gedurende de tijd zijn er ook stack-chain alternatieven gestart, zoals voor Bitcoin Beach, waar $6.000 werd opgehaald op een soortgelijke manier. Ook voor de Hodlonaut-zaak tegen Craig Wright (waar we op Bitcoin Focus uitgebreid over berichtten) en voor Bitcoin Ekasi is een Flashstack-inzamelingsactie voltooid.

Nog steeds populair

Toen we twee maanden geleden voor het eerst over de Stackchain berichtten, was er veel momentum op Twitter. Onderstaande grafieken laten echter zien dat dit eigenlijk nooit is weg geweest! Elke dag sinds eind juli is de stackchain uitgebreid minimaal vier blocks.

Omdat het steeds duurder wordt om een block aan de stackchain te kunnen toevoegen, beginnen mensen met zogenoemde stackjoins. Zo kun je met meerdere bitcoiners samen het bedrag bij elkaar verzamelen om het vervolgens in te leggen als één aankoop. Zo komt toch het totaalbedrag van het volgende block in de stackchain terecht.

Plebs kochten al 75 bitcoin uit markt met Stackchain

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties