Standard Chartered registreert cryptotak in Luxemburg

Zodia Custody heeft een registratie gekregen in Luxemburg waardoor het diensten mag aanbieden voor virtuele activa. Misschien klinkt de naam Zodia je niet bekend in de oren, maar het valt onder de vleugels van Standard Chartered, een van de grotere banken uit het Verenigd Koninkrijk.

Licentie voor cryptobeheer

Door de registratie mag Zodia Custody in heel Europa haar diensten voor bitcoin en andere cryptovaluta aanbieden. Hoe dit mogelijk is, is niet op te maken uit de berichtgeving. Doorgaans moeten cryptobedrijven ook in de individuele lidstaten goedkeuring krijgen van de lokale toezichthouder.

John Cronin, CEO van Zodia Custody Ireland, deelt dat het in Londen gevestigde bedrijf de registratie bij de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) in Luxemburg heeft gekregen.

Hij voorspelt dat de stap Zodia gaat helpen om meer klanten aan te trekken die op zoek zijn naar custody-diensten. Luxemburg wordt volgens hem in de sector algemeen erkend als een van de vooraanstaande plekken voor fondsbeheer.

Door de registratie bij de CSSF mag Zodia haar diensten en activiteiten uitbreiden naar de hele Europese Unie. Ze hoeven naar verluidt niet te wachten op nieuwe crypto-regelgeving die nog moet worden geïmplementeerd, die de overdracht van registers tussen lidstaten zou vergemakkelijken.

Volgens Cronin onderhandelt Zodia ook met toezichthouders in Frankrijk en Spanje om daar extra goedkeuringen te krijgen. Hij vertelt dat ze op een opportunistische manier naar licenties zoeken “op plekken waar ze klanten zouden hebben”.

Naar wat schijnt, lukte het Zodia om de registratieprocedure in Luxemburg in acht maanden te voltooien, terwijl het in Ierland al ruim twee jaar lang wacht op een vergunning die in lijn is met anti-witwasregels.

Standard Chartered, een van de grootste banken in het Verenigd Koninkrijk, is de eigenaar van Zodia Custody. Daarnaast heeft Northern Trust een belang van 10% in het bedrijf. Zodia is in 2020 bedacht, ten tijde van de de bullmarkt waarin bitcoin onderweg was naar de $69.000.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankbanken