Grote Franse bank gaat bitcoin bewaren

Grote Franse bank gaat bitcoin bewaren

BNP Paribas betreedt de cryptomarkt. De bank gaat crypto opslaan voor klanten met hulp van een Zwitsers bedrijf.

Update: In een email naar bitcoinmagazine.nl geeft het bedrijf aan dat zij expliciet niet gaan handelen in cryptocurrency. Dat is te lezen in het persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Custody

De Franse bank BNP Paribas gaat voor haar klanten de mogelijkheid bieden om crypto te laten slaan, schrijft Coindesk. Om deze dienst aan te kunnen bieden gaat BNP samenwerken met het bedrijf Metaco, volgens drie bronnen van Coindesk. Deze Zwitserse partij voor de opslag van digitale assets wordt vaak gebruikt door institutionele partijen die iets willen met crypto voor hun klanten.

Het gebeurt de laatste geregeld dat grote banken aankondigen dat ze in de cryptomarkt stappen. Wat deze deal bijzonder maakt is dat BNP Paribas Securities Services wereldwijd een grote speler is. Het heeft bijna $13 biljoen aan vermogen in beheer. BNP Paribas noch Metaco heeft het nieuws overigens nog bevestigd.

Zwitserse bewaarder op de achtergrond

Metaco is actief op de Franse markt. Een tijdje geleden werden de Zwitsers in verband gebracht met Societé General, ook een grote bank die zich bezig wilde houden met het bewaren van cryptovaluta voor klanten. Bevestigde deals zijn er verder met Citigroup, BBVA, Zodia Custody, DBS en UnionBank Philippines.

Metaco richt zich voor Societé General en Citi op security tokens, dat zijn bijvoorbeeld getokeniseerde aandelen of andere financiële producten, en minder op cryptovaluta zelf. Niettemin draagt het allemaal bij aan de adoptie van cryptovaluta door institutionele partijen.

Metaco gaf al eens aan dat het een trend is onder Franse banken om in cryptovaluta te stappen. Nadat partijen zich de afgelopen jaren onder de radar stilletjes hebben voorbereid op het aanbieden van cryptovaluta of getokeniseerde aandelen en andere producten, komen de Franse institutionele partijen nu naar buiten met hun ontwikkelde producten.

“De reeks banken die al werkten aan bepaalde onderwerpen switchten plotseling van innovatieve pilots naar concrete marktgerichte strategieën,” zei Adrien Treccani van Metaco daarover. “Het is bijna FOMO,” voegt hij eraan toe.

Lees meer over:
Frankrijk custody banken

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties