Sterke week voor bitcoin koers door enthousiaste retail-beleggers?

De bitcoin koers lijkt momenteel even weinig richting te kennen en pingpongt al weken heen en weer tussen de 30.000 en 31.000 dollar. Het lukt de bulls maar niet om deze grens definitief te overwinnen. Volgens Johnny Teng van LBank Labs is er echter hoop: “Retail-beleggers die de koersbewegingen van afgelopen week gemist hebben, zijn waarschijnlijk extra enthousiast om deze week in de markt te springen.”

Daling verwacht

Ondanks dat positieve sentiment onder retail-beleggers, voorziet Teng voor bitcoin een kleine daling op de korte termijn. Dit baseert Teng op de korte termijn liquiditeit en de weerstand waar bitcoin momenteel tegenaan loopt.

De eerste data van Coinglass toont dat het aantal shortposities momenteel klimt. Dat betekent in feite dat handelaren momenteel inzetten op een koersdaling voor bitcoin.

Gezien de koersprestaties van de afgelopen weken zou dat niet geheel onlogisch zijn. De koers maakte immers een behoorlijke sprong als gevolg van de Spot Bitcoin ETF aanvraag van BlackRock.

Meerdere keren werd de koers echter afgewezen rond de 31.000 dollar, waardoor het niet onwaarschijnlijk zou zijn als bitcoin nu een kleine daling ondergaat. Zodra de energie van de bulls wegvalt tijdens een stijging, zie je vaak dat de koers ook weer een duikvlucht maakt.

30.000 dollar belangrijk

Wat dat betreft is de 30.000 dollar een belangrijke symbolische grens voor de bulls om vast te houden. Als dat lukt, dan zal het bullish sentiment nog wel even aanhouden. Verliezen we die koers, dan moeten we wellicht verder omlaag kijken. Er is dan even weinig aan te wijzen dat fundamenteel bullish is voor bitcoin.

Behalve wellicht de on-chain data, die in aanloop naar de halving steeds beter wordt. Steeds meer bitcoin verdwijnen in de zakken van zogenaamde lange termijn investeerders.

Aan de andere kant hebben we vooral de renteverhogingen van de Federal Reserve die nog altijd op de markt drukken.

In die zin gaan we momenteel door een lastige periode voor bitcoin, waarin het vooral moeilijk is om te voorspellen wat de koers op de korte termijn doet. Wat overigens nooit heel eenvoudig is in het geval van bitcoin (en de financiële markten in zijn algemeenheid).

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....