Stone Ridge investeert $115 miljoen in Bitcoin (BTC) na interesse op werkvloer

Wat doe je als de oprichters van je bedrijf en belangrijke werknemers zelf in bitcoin (BTC) investeren? Dan zoek je een manier om dat ook met je bedrijf te doen.

Althans, zo denken de mensen aan het roer van asset managementbedrijf Stone Ridge. Na de interesse van mensen op de werkvloer gingen de accountants van het bedrijf op onderzoek naar de mogelijkheden met bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mede-oprichter Robert Gutmann is overtuigd en hij gelooft ”op de lange termijn in een open-source geldsysteem, assets zoals bitcoin.” Dat meldt Forbes.

Problemen met kopen

Voordat een bedrijf als Stone Ridge, met $10 miljard aan assets in beheer, bitcoin kan kopen moet er veel geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan een veilige manier om bitcoin te kopen met dollars. Dat is voor particulieren tegenwoordig goed te doen: er zijn tal van betrouwbare brokers of beurzen waar je bitcoin kunt kopen.

Maar als je te maken hebt met honderden miljoenen aan investeringen is er iets anders nodig. Stone Ridge besloot daarom een heel eigen systeem op te tuigen. Met hun nieuwe custody tools willen ze naast hun eigen bitcoin opslaan ook winst genereren met hun nieuwe aanpak.

Systeem voor andere bedrijven

Het gaat specifiek om een manier om op een duidelijke manier bitcoin te kopen en vast te houden voor klanten. Met deze ideeën ging een dochterbedrijf van Stone Ridge van start. New York Digital Investment Group (NYDIG) haalde $50 miljoen aan investeringen op. Steeds meer partijen zochten contact met het bedrijf voor hun diensten.

Afgelopen vrijdag haalde NYDIG nog eens $50 miljoen op. NYDIG heeft momenteel 10.000 BTC in beheer ter waarde van zo”n $115 miljoen vandaag de dag. Die bitcoin zijn allemaal van het moederbedrijf.

Stone Ridge gebruikt dus hun eigen diensten om bitcoin te kopen en te bewaren.

Groeiende interesse

Gutmann is nu directeur van NYDIG en hij ziet steeds meer interesse vanuit traditionele investeerders. Sinds maart van dit jaar, de maand dat het coronavirus echt over heel de wereld een probleem werd, kloppen steeds meer partijen aan.

De meeste inkomsten van NYDIG komen van een aantal groepen investeerders: banken, gelicenseerde adviseurs voor steenrijke mensen en institutionele investeerders. De klanten maken gebruik van één platform voor hun aankopen, custody en andere services.

Gutmann: ”Institutionele investeerders zijn gewend om fondsmanagementservices te kopen, dus dat is wat we ze verkopen.” Hedgefondsen en andere doelgroepen zijn weer andere financiële producten gewend en ook dat probeert NYDIG zo helder mogelijk aan te bieden.

Grote fondsen

De New York Digital Investment Group heeft twee grote fondsen in hun portfolio: $190 miljoen van Institutional Bitcoin Fund en $140 miljoen van Bitcoin Yield Enhancement Fund .

Gutmann noemt ook een aantal kleinere fondsen waar bijvoorbeeld altcoins in zitten. Maar net als in de rest van de markt zijn deze producten minder populair.

NYDIG heeft naar verluidt meer dan $1 miljard aan fondsen in beheer.

Trend

Stone Ridge is niet het eerste bedrijf dat bitcoin koopt als investering en/of spaarmiddel: Deze 13 beursgenoteerde bedrijven hebben Bitcoin op de balans.

Er lijkt een ware trend gaande, want eerder deze maand kondigde techbedrijf Square hun eerste bitcoinreserves aan: het bedrijf kocht 4.709 BTC met 1% van hun vermogen.

Het Amerikaanse MicroStartegy gaf het startsein voor deze miljoenen investeringen. Het bedrijf kocht al voor $425 miljoen aan bitcoin als wapen tegen inflatie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...