Stone Ridge investeert $115 miljoen in Bitcoin (BTC) na interesse op werkvloer

Wat doe je als de oprichters van je bedrijf en belangrijke werknemers zelf in bitcoin (BTC) investeren? Dan zoek je een manier om dat ook met je bedrijf te doen.

Althans, zo denken de mensen aan het roer van asset managementbedrijf Stone Ridge. Na de interesse van mensen op de werkvloer gingen de accountants van het bedrijf op onderzoek naar de mogelijkheden met bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mede-oprichter Robert Gutmann is overtuigd en hij gelooft ”op de lange termijn in een open-source geldsysteem, assets zoals bitcoin.” Dat meldt Forbes.

Problemen met kopen

Voordat een bedrijf als Stone Ridge, met $10 miljard aan assets in beheer, bitcoin kan kopen moet er veel geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan een veilige manier om bitcoin te kopen met dollars. Dat is voor particulieren tegenwoordig goed te doen: er zijn tal van betrouwbare brokers of beurzen waar je bitcoin kunt kopen.

Maar als je te maken hebt met honderden miljoenen aan investeringen is er iets anders nodig. Stone Ridge besloot daarom een heel eigen systeem op te tuigen. Met hun nieuwe custody tools willen ze naast hun eigen bitcoin opslaan ook winst genereren met hun nieuwe aanpak.

Systeem voor andere bedrijven

Het gaat specifiek om een manier om op een duidelijke manier bitcoin te kopen en vast te houden voor klanten. Met deze ideeën ging een dochterbedrijf van Stone Ridge van start. New York Digital Investment Group (NYDIG) haalde $50 miljoen aan investeringen op. Steeds meer partijen zochten contact met het bedrijf voor hun diensten.

Afgelopen vrijdag haalde NYDIG nog eens $50 miljoen op. NYDIG heeft momenteel 10.000 BTC in beheer ter waarde van zo”n $115 miljoen vandaag de dag. Die bitcoin zijn allemaal van het moederbedrijf.

Stone Ridge gebruikt dus hun eigen diensten om bitcoin te kopen en te bewaren.

Groeiende interesse

Gutmann is nu directeur van NYDIG en hij ziet steeds meer interesse vanuit traditionele investeerders. Sinds maart van dit jaar, de maand dat het coronavirus echt over heel de wereld een probleem werd, kloppen steeds meer partijen aan.

De meeste inkomsten van NYDIG komen van een aantal groepen investeerders: banken, gelicenseerde adviseurs voor steenrijke mensen en institutionele investeerders. De klanten maken gebruik van één platform voor hun aankopen, custody en andere services.

Gutmann: ”Institutionele investeerders zijn gewend om fondsmanagementservices te kopen, dus dat is wat we ze verkopen.” Hedgefondsen en andere doelgroepen zijn weer andere financiële producten gewend en ook dat probeert NYDIG zo helder mogelijk aan te bieden.

Grote fondsen

De New York Digital Investment Group heeft twee grote fondsen in hun portfolio: $190 miljoen van Institutional Bitcoin Fund en $140 miljoen van Bitcoin Yield Enhancement Fund .

Gutmann noemt ook een aantal kleinere fondsen waar bijvoorbeeld altcoins in zitten. Maar net als in de rest van de markt zijn deze producten minder populair.

NYDIG heeft naar verluidt meer dan $1 miljard aan fondsen in beheer.

Trend

Stone Ridge is niet het eerste bedrijf dat bitcoin koopt als investering en/of spaarmiddel: Deze 13 beursgenoteerde bedrijven hebben Bitcoin op de balans.

Er lijkt een ware trend gaande, want eerder deze maand kondigde techbedrijf Square hun eerste bitcoinreserves aan: het bedrijf kocht 4.709 BTC met 1% van hun vermogen.

Het Amerikaanse MicroStartegy gaf het startsein voor deze miljoenen investeringen. Het bedrijf kocht al voor $425 miljoen aan bitcoin als wapen tegen inflatie.

Lees meer over:
Bitcoin

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over...

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Nieuws
Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit

In 2023 blokkeerde de Kazachse Financial Monitoring Agency (FMA) de weg tot bijna duizend cryptobeurzen....

Lees meer