Stone Ridge start programma voor bitcoin lightning startups met grote prijzenpot

Vermogensbeheerbedrijf Stone Ridge heeft de eerste startup accelerator gelanceerd. Ze gaan zich richten op het lightning netwerk en ook het Taro protocol - voor stablecoins bovenop bitcoin en lightning - en covenants.

Hoop voor bitcoin startups

Stone Rigde is het moederbedrijf van het welbekende bitcoinbedrijf NYDIG, wat staat voor de New York Digital Investment Group.

De naam van de accelerator is Wolf's Clothing (Wolf). Het bestaat uit een vier jaarlijkse programma's van 8 weken. De deelnemers die de interview-procedure succesvol doorlopen ontvangen $250.000. Een van de deelnemers krijgt aan het einde van het programma nog eens $500.000.

De beste oprichters en startup-teams van over de hele wereld komen naar New York City toe. De reis en accommodatie worden gedekt, terwijl de teams aan hun plannen werken en deze ook zullen pitchen.

De teams die zich aanmelden en worden toegelaten tot het programma, kunnen een gegarandeerde investering van $250.000 verwachten. Het team dat door een jury aan het einde van de demodag van ieder programma wordt gekozen, zal nog eens $500.000 ontvangen.

Het eerste programma start april volgend jaar en het zal dus zogezegd vier keer per kalenderjaar afgetrapt worden.

Mentors

Ook krijgen de teams één-op-één mentors toegewezen, plus een aantal extra voordelen, zo vertelt Kelly Brewster. Zij is de nieuwe CEO van Wolf. Hij verwijst daarmee naar specialisten op het gebied van bitcoin, cryptografie, regelgeving, engineering, branding, marketing, sales en meer.

Ondanks dat de koers van bitcoin het afgelopen jaar aanzienlijk daalde, neemt het momentum van lightning toe. Onlangs bereikte het aantal bitcoin in publieke betaalkanalen de grens van 5.000 BTC, nadat het in juni de 4.000 BTC-grens doorbrak.

Wolf gaat zich ook richten op Taro. Met Taro, het protocol van Lightning Labs dat onlangs als alpha-versie is gelanceerd, kun je tokens (zoals stablecoins) via het lightning netwerk versturen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning