Bitcoin beurzen hebben last van storingen na dump naar $30.000

Het is chaos op de bitcoin markt. Bitcoin daalde de afgelopen 24 uur met 30%, maar inmiddels is de prijs weer wat hersteld. De huidige prijs is ligt momenteel iets boven de $36.000.

De markt staat in brand en belangrijke beurzen, brokers en datawebsites hebben moeite om de toestroom van mensen in goede banen te leiden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Drukte bij beurzen

De markt beleeft ongekende tijden. Prijzen zakken gestaag en dat zorgt voor paniek op de beurzen. Partijen als Binance, Coinbase en Kraken hebben moeite met de hoeveelheid bezoekers. Ook zien we de stortingen en opnames niet overal meer doorkomen.

Een voorbeeld van de chaos momenteel vinden we bij Binance. De beurs heeft voorlopig de opnames van ether en ERC20-tokens opgeschort. Ook bij bijvoorbeeld het Nederlandse Bitvavo is het momenteel niet mogelijk om euro’s te storten.

Bitcoin beurzen hebben last van storingen na dump naar $30.000
Bitcoin beurzen hebben last van storingen na dump naar $30.000

Wanneer de problemen bij de handelsplatformen zijn opgelost valt te bezien. De markt is groter dan ooit en er vindt voor honderden miljarden dollars per dag aan handel plaats.

Bij een gebeurtenis als dit zorgt dit voor servers die worden overbelast. Ook kleine technische foutjes die bij normale drukte niet naar voren komen krijg je nu te zien.

Dit is overigens geen nieuw fenomeen. Veel platformen hebben last van technische problemen op piekmomenten. Dat geldt voor nieuwe games of winkels met exclusieve spullen, maar ook zeker in de bitcoinmarkt.

Om aan te geven dat het druk was is onderstaande grafiek treffend: er werd in 1 uur meer dan $3,3 miljard aan opties geliquideerd.

Bitcoin beurzen hebben last van storingen na dump naar $30.000

Het zal deze week behoorlijk druk blijven bij de handelsplatformen. Mensen gaan reageren op de huidige situatie: bijkopen, verkopen of toch nog proberen handel te drijven.

Andere websites

Ook platformen als CoinMarketCap, Coingecko, Bybt en Glassnode kampen met kleine problemen. De data websites zijn lang niet altijd te bereiken momenteel.

In deze roerige tijden zoeken mensen naar informatie. Met name Bybt en Glassnode bieden handelaren meer inzichten dan alleen de prijs. Ook hier geldt: zodra het rustiger wordt zal alles waarschijnlijk weer normaal bereikbaar zijn.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...