Strateeg bij bank Singapore ziet geweldig potentieel in bitcoin

1105 totale weergaven

Een hoge pief van de DBS Bank denkt dat bitcoin nog steeds een geweldig potentieel heeft.

Bitcoinfan bij bank

Daryl Ho, investeringsstrateeg en senior vice-president van de grootste bank van Sinpagore, ziet het wel zitten in het digitale internetgeld. Hij is van mening dat bitcoin een ongekende kans blijft, ondanks zorgen over de hoge volatiliteit op de cryptomarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens een recente mediabriefing verklaarde DBS dat de mogelijkheid om met bitcoin transacties te verwerken zonder centrale tegenpartij voor de afwikkeling, het tot een ongekende kans in de geschiedenis maakt.

Ho merkte op dat bitcoin nogal wordt gedreven door het nut ervan. Het maakt de overdracht van waarde mogelijk door middels decentralisatie, waardoor de noodzaak voor centrale partijen wordt geëlimineerd.

“Voor de meeste methoden waarmee u activa verhandelt, is een centrale clearingpartij nodig om de transactie te verifiëren. Het is dus nog steeds een kans die fiatgeld niet kan kopen, omdat fiat-monetaire systemen nog steeds worden bestuurd door centrale banken.”

‘Bitcoin is uniek’

De investeringsstrateeg illustreert dit argument met een voorbeeld. Hij noemt hoe er mensen zijn die activa bezaten die op sanctielijsten stonden. Ze konden deze niet liquideren omdat alles via een tussenpartij moest.

De bitcoinmarkt is daarentegen 24/7 open en dat bood hen op elk moment de weg naar contant geld en liquiditeit.

Ho merkte ook op dat de volatiliteit van bitcoin geen invloed heeft op het unieke karakter en de voordelen ervan

“Ik denk dat bitcoin nog steeds uniek is, of de prijs nu verandert of niet. Als we puur op prijsbasis kijken, zie je veel volatiliteit en dat vertelt je niet veel over welke voordelen het eigenlijk met zich meebrengt.”

Ondanks de huidige neerwaartse trend in de cryptomarkt, ziet DBS op haar eigen platform een enorme interesse in bitcoin.

In juni registreerde de DBS Digital Exchange (DDEx) een aanzienlijke piek in handelsvolume. In juni was dit vier keer zo veel als in april van dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd