Strike biedt optie om salaris automatisch in bitcoin te ontvangen

Het Strike van Jack Mallers heeft weer een volgende stap gezet in de integratie van Bitcoin en het Lightning Netwerk in de samenleving. Vanaf heden is het voor gebruikers van de applicatie, die overigens nog niet beschikbaar is in Europa, mogelijk om hun salaris direct en zonder transactiekosten in bitcoin om te zetten.

De missie van Strike is om financiële vrijheid toegankelijk te maken voor iedereen en een meer financieel verbonden wereld te bouwen. Dat doen ze door Bitcoin en het Lightning Netwerk naar de massa te brengen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote stap voorwaarts financiële soevereiniteit wereld

“Vandaag zetten we onze mars voort richting ons doel om iedereen eenvoudige en goedkope toegang te geven tot de beste spaartechnologie in de geschiedenis van de mensheid. Vandaag kan iedereen met een Strike-account, ongeacht je werkgever, zich laten uitbetalen in bitcoin,” zo valt er te lezen in de aankondiging van Strike.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat Strike ook in Europa beschikbaar is, want dit is voor veel mensen een game-changer. Hoe eenvoudiger het is om je vermogen in bitcoin om te zetten, hoe meer mensen in bitcoin zullen sparen.

De lage rente van tegenwoordig betekent dat sparen in fiatgeld niet meer loont. We hebben geen geld waar we op kunnen vertrouwen, dus moeten we investeren in assets. Juist die investeringswereld is voor veel mensen lastig te begrijpen.

Logisch, want niet iedereen heeft de tijd om zich in aandelen of andere financiële producten te verdiepen. Bitcoin geeft ons weer een vorm van geld waar we op kunnen vertrouwen. Een vorm van geld die onze koopkracht bewaakt. Een betrouwbaar spaarmiddel.

75 procent van de Nederlanders belegt niet

In principe is beleggen helemaal niet zo spannend en lastig, maar feit is dat het meerendeel van de Nederlanders niets met hun geld doet. Wat betekent dat grote delen van ons kapitaal staan weg te rotten op spaarrekeningen waar banken ons amper voor belonen.

De meeste mensen leven simpelweg van loonstrook naar loonstrook en deze eenvoudige nieuwe dienst van Strike kan daar verandering in brengen. Al zet jet maar een tientje per maand opzij in bitcoin, hoe gaaf is het om je vermogen te zien groeien.

Langzamerhand begint de inflatie uit de klauwen te lopen en bitcoin lijkt het enige antwoord op dat probleem. Als de huizenprijzen met meer dan 10-15 procent per jaar stijgen. Dan is zelf een rendement van 10 procent op aandelen niet genoeg om de inflatie bij te houden.

Dat maakt bitcoin zo belangrijk en voor veel mensen de enige manier om de komende jaren hun hoofd boven water te houden. Precies de reden waarom wij dit soort ontwikkelingen alleen maar toejuichen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....