Bitcoinlightning bedrijf Strike breidt uit naar Nigeria, Kenia en Ghana

Bitcoinlightning bedrijf Strike breidt uit naar Nigeria, Kenia en Ghana

Strike gaat bitcoinbetalingen naar Nigeria. Kenia en Ghana mogelijk maken. Via de functie 'Send Globally' binnen de Strike app komen deze landen als optie naar voren.

Het Amerikaanse bitcoinbedrijf van Jack Mallers heeft hiertoe een samenwerking gesloten met het Afrikaanse betaalplatform Bitnob. Zij zorgen ervoor dat de ontvangen bitcoin direct kan worden omgewisseld in de lokale valuta. In dit geval de naira, cedi of shilling. Dat tegoed kan via het platform van Bitnob worden gestort op een (mobiele) bankrekening.

Jack Mallers, ceo en oprichter van Strike, licht het nieuws in een persbericht toe: 'Hoge transactiekosten, trage verwerkingstijd en gebrek aan innovatie in internationale geldovermakingen hebben de derde wereld op achterstand gezet'. Gebruikers lopen op tegen de hoge kosten en lange wachttijden om geld over te maken of te ontvangen van hun familieleden wereldwijd. Volgens Mallers is het ontvangen van dollars gemakkelijker geworden met de Strike app.

Strike kijkt ook naar een samenwerking met het Afrikaanse peer-to-peer betaalplatform Chipper Cash. Strike heeft eerder dit jaar een financiering van 80 miljoen dollar opgehaald in de Serie B kapitaalronde.

Lees meer over:
Bitcoin betalingen strike

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties