Stripe brengt cryptobetalingen terug met Circle stablecoin USDC

Medeoprichter en president John Collison kondigt aan dat Stripe cryptobetalingen herintroduceert in een poging om hun diensten te verbeteren en uit te breiden.

Stripe’s crypto-reis

Stripe heeft een lange geschiedenis in de cryptoruimte. Het waagde zich voor het eerst in de wereld van cryptocurrencies in 2014 en omarmde Bitcoin-betalingen. In 2018 stopte het bedrijf echter met alle cryptogerelateerde inspanningen, vanwege de volatiliteit van Bitcoin en de trage transactiesnelheden.

Zes jaar na het stopzetten van de ondersteuning voor Bitcoin en andere cryptocurrencies, is Stripe klaar om de crypto-ruimte opnieuw te betreden. Het bedrijf is van plan om later deze zomer cryptobetalingen te herintroduceren, te beginnen met ondersteuning voor Circle’s USDC stablecoin.

Monitoren van crypto-ontwikkelingen

Ondanks deze tegenslag bleef Stripe de ontwikkelingen in de crypto-industrie volgen. In 2022 introduceerde het een project om fiat-naar-crypto betalingen te faciliteren, wat een mogelijke terugkeer naar de cryptomarkt aangaf.

Nu, met de opleving van de interesse in cryptocurrencies en de rijping van stablecoins zoals USDC, ziet Stripe een kans om cryptobetalingen opnieuw in zijn platform te integreren. Collison benadrukte het groeiende nut van crypto als ruilmiddel en noemde verbeteringen in transactiesnelheden en lagere kosten.

Blockchain-ondersteuning

In eerste instantie zullen de cryptobetalingen van Stripe de Solana-, Ethereum– en Polygon-blockchains ondersteunen. Deze strategische zet onderstreept de toewijding van het bedrijf om zijn aanbod te diversifiëren en zich aan te passen aan evoluerende markttrends.

Stripe’s beslissing om cryptobetalingen te omarmen weerspiegelt opnieuw haar zorgvuldige navigatie door het cryptolandschap. Met haar significante aanwezigheid in de wereldwijde betalingsindustrie is Stripe’s herintrede in cryptobetalingen klaar om een aanzienlijke impact te hebben op de adoptie en acceptatie van cryptocurrencies in de mainstream handel.

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....