Stripe en OpenNode gaan samenwerken om sparen in bitcoin makkelijker te maken

Stripe en OpenNode gaan samenwerken om bedrijven makkelijk in bitcoin te laten sparen

Stripe is een Amerikaanse betaalverwerker. Het bedrijf is gestart in 2011 en heeft inmiddels een online betaaldienst in 25 landen. OpenNode is op hun beurt weer een platform dat bitcoin transactie faciliteert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt bitcoin natuurlijk prima gebruiken zonder een partij als Stripe en OpenNode. Maar voor bijvoorbeeld webshops is er vaak meer nodig dan een enkele transactie. Voor de boekhouding moet een betaling bijvoorbeeld gekoppeld worden aan een product.

Met deze nieuwe functies kunnen winkeliers inkomende betalingen in dollars (of euro’s) gewoon omzetten naar bitcoin. Als je automatisch bitcoin wil sparen als bedrijf én je maakt gebruik van Stripe dan kan dat.

OpenNode

OpenNode:“De app biedt bedrijven een eenvoudige en veilige manier om inkomende betalingen in realtime, automatisch of op aanvraag om te zetten in Bitcoin.” Die app komt over een paar weken op de markt, samen met Stripe App Marketplace.

De stap is opmerkelijk omdat Stripe een steeds grotere speler is in de wereld van online betalingen.

Een andere recente samenwerking van OpenNode vinden we ook in Amerika. Primer kondigde een checkout-functie aan. Het betekent dat gebruikers van Primer (dat zijn dus winkels) ook bitcoin kunnen accepteren. Primer werkt hiervoor samen met OpenNode. In deze samenwerking speelt ook Coinbase een rol, zij zetten de bitcoin om in dollars (of andersom).

In de praktijk betekenen dit soort samenwerkingen dat bitcoin op nog meer plaatsen simpel gebruikt kan worden. Winkeliers kunnen met een paar klikken op de knop bitcoin accepteren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...