OpenNode haalt $20 miljoen op bij Twitter en andere investeerders

OpenNode haalt $20 miljoen op een investeringsronde. Naast Twitter deden er andere grote investeerders mee. De startup richt zich op winkels die bitcoin willen accepteren als betaalmiddel.

Met behulp van een API, e-commerce plug-ins en betaalpagina’s kunnen klanten relatief makkelijk bitcoin accepteren. OpenNode wil met het geld een aantal nieuwe dingen bouwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo moet er een betaalwallet komen en willen ze werk maken van een betaalkaart. Daarnaast wil OpenNode nog eens 50 extra mensen aannemen.

Groei in vraag

De industrie rondom bitcoin weet steeds meer geld aan te trekken. Een groeiend techbedrijf is interessant voor investeerders.

Josh Held, hoofd strategie bij OpenNode, geeft aan dat er heel veel vraag is: ”We zien ongeëvenaard interesse.”

Via OpenNode kun je betalen met gewonen bitcoin betalingen en via het Lightning Network. Naar eigen zeggen komt de grens van 25.000 verwerkte bitcoin binnenkort in zicht. Tegen de huidige koers is dat meer dan $1 miljard aan verwerkte transacties.

Betaalverwerker

Een van de opvallendste klanten van OpenNode vinden we in El Salvador. Het bedrijf regelt de bitcoinbetalingen bij onder andere McDonalds, Buffalo Wings en PizzaHut. Deze grote ketens zijn sinds 2021 verplicht om bitcoin als betaalmiddel te accepteren.

Je hebt geen dienstverlener als OpenNode nodig om bitcoin te accepteren. Wel is het voor sommige bedrijven interessant om met dit soort partijen in zee te gaan. Je kunt gemakkelijk bitcoin accepteren, zonder er zelf veel moeite in te steken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndustrie

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)