Subsidie op energieprijzen voor Bitcoin miners in Argentinië geschrapt

De regering van Argentinië heeft de energiesubsidies voor bitcoin miners afgeschaft. Daardoor lopen de elektriciteitsprijzen met factor drie op.

Kosten voor miners

Het is een besluit van de minister van Energie van het Zuid-Amerikaanse land. Het gaat om de resolutie 40-2022 waarin de nieuwe regelgeving staat. Deze is op 1 februari gepubliceerd en het komt er op neer dat miners nu drie keer zo veel moeten betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor bitcoin mining farms zijn de elektriciteitsprijzen een van de grootste kostenposten. Daarom is dit ook een van de belangrijkste factoren voor miners om locaties te uit te kiezen. Argentinië zal nu iets minder goed uit de bus komen als potentiële hub.

De nieuwe energieprijs voor miners in Ushuaia en de Rio Grande gaat naar 5.000 Argentijnse peso (of $47,50) per MW/H. Voordat deze resolutie van kracht ging, betaalden dezelfde miners ongeveer 1.764 ARS (of $16,76) per MW/h.

Energieprijzen

Ook staat er uitleg in over de reden van de wijziging:

“Vanwege (…) de winstgevendheid van het minen, zien we een kans om deze gebruikers te confronteren met energieprijzen die gelijk zijn aan de normale leveringskosten. Het is niet billijk om dezelfde prijs te vragen die gelijk is aan andere (gesubsidieerde) afnemers.”

Energiebedrijf Cammesa staat nu voor een uitdaging te achterhalen welke gesubsidieerde elektriciteit naar wél en niet naar miners gaat.

Eerder kondigde de Argentijnse regering ook al aan om in sommige regio’s belasting te heffen over cryptocurrency’s.

De meeste miners in Argentinië zitten in Tierra del Fuego. Vanwege het koude klimaat besparen de mining farms daar enorm op benodigde koeling.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ArgentiniëBitcoin nieuws