Sui Foundation ontkent verkoop van $400M aan SUI tokens door insiders

492 totale weergaven
|

De Sui Foundation heeft geruchten ontkend over de verkoop van $400 miljoen aan SUI-tokens door insiders.
Deze beschuldigingen volgden op een recente prijsstijging van de token.

Beschuldigingen van een $400 miljoen SUI verkoop

Geruchten over de verkoop van $400 miljoen aan SUI-tokens door insiders ontstonden na een forse prijsstijging van de token. Deze beschuldigingen werden naar buiten gebracht door de pseudonieme crypto-analist Lightcrypto, die claimde dat grote hoeveelheden SUI-tokens naar beurzen zoals Binance, OKX en Bybit werden gestuurd vanuit wallets gelinkt aan de Sui Foundation. Dit leidde tot zorgen binnen de cryptogemeenschap over mogelijke insider trading tijdens de prijspiek, waarbij de waarde van de SUI-token met 108% steeg in slechts 30 dagen, tot een piek van $2,35 op 13 oktober​.

Lightcrypto toonde data van wallets die betrokken zouden zijn bij de initiële verkoop van SUI-tokens in 2023. Deze wallets vertoonden verhoogde activiteit, wat suggereerde dat insiders de rally in prijs zouden hebben gebruikt om grote hoeveelheden tokens te verkopen​.

Reactie van de Sui Foundation op de geruchten

In een officiële verklaring heeft de Sui Foundation de beschuldigingen krachtig ontkend. De foundation stelde dat noch medewerkers, investeerders, noch oprichters van Mysten Labs (de ontwikkelaars achter de Sui-blockchain) tokens hebben verkocht. Ook benadrukte de foundation dat alle lock-up afspraken, die insiders verbieden hun tokens vroegtijdig te verkopen, volledig werden nageleefd. “Geen enkele insider heeft $400 miljoen aan SUI-tokens verkocht tijdens deze periode,” benadrukte de foundation in een post op X.

Infrastructuurpartner mogelijk bron van de verkoop

De Sui Foundation wees naar een infrastructuurpartner als de waarschijnlijke bron van de tokenverkoop. Deze partner beschikt over SUI-tokens die onder een vestingschema vallen, en alle tokenlock-ups worden strikt gecontroleerd door gekwalificeerde bewaarders. Volgens de foundation is de infrastructuurpartner volledig compliant met de vesting afspraken, wat suggereert dat de verkoop plaatsvond binnen de geldende regels. Ondanks de ontkenning blijft er enige scepsis binnen de cryptocommunity over de transparantie van de situatie​.

Kritiek en scepsis binnen de cryptogemeenschap

Hoewel de Sui Foundation de beschuldigingen nadrukkelijk heeft weerlegd, is er kritiek op de verklaring. Sommige analisten, waaronder Kyle Samani van Multicoin Capital, uitten hun twijfels over de formulering van de ontkenning, waarbij gesuggereerd werd dat de foundation zelf niet expliciet uitgesloten is van de verkoop. Deze scepsis benadrukt de aanhoudende zorgen over de transparantie van de tokenverdeling en de vraag of insiders daadwerkelijk geen rol hebben gespeeld in de tokenverkoop​.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
Sui

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...