Sygnum Bank Rapport: Solana stijgt omdat instellingen de voorkeur geven aan schaalbaarheid

455 totale weergaven

Solana wordt snel een topkeuze voor financiële instellingen, zoals blijkt uit een recent rapport van Sygnum Bank dat de groeiende aantrekkingskracht van Solana ten opzichte van Ethereum benadrukt. De schaalbaarheid en snelheid van het platform stimuleren de adoptie, vooral in sectoren die hoge transactievolumes vereisen.

Solana wint institutioneel momentum, daagt Ethereum’s dominantie uit

In een recent rapport, gepubliceerd op 1 oktober, benadrukte Sygnum Bank een groeiende trend van financiële instellingen die Solana verkiezen boven Ethereum. De Zwitserse cryptobank benadrukte dat de superieure schaalbaarheid van Solana het positioneert als een levensvatbaar alternatief voor Ethereum, vooral voor grootschalige financiële operaties.

Grote instellingen zoals Visa en Franklin Templeton zijn al begonnen met het leverage van Solana voor verschillende use cases, wat de positie in het blockchain ecosysteem versterkt.

Waarom Solana instellingen voor zich wint

De architectuur van Solana, die zowel Proof of History (PoH) als Proof of Stake (PoS) bevat, maakt snellere en meer kosteneffectieve transacties mogelijk in vergelijking met Ethereum. Deze schaalbaarheid maakt het bijzonder aantrekkelijk voor instellingen die te maken hebben met grote transactievolumes.

Volgens het rapport gebruikt Visa Solana nu voor USDC settlements, terwijl Franklin Templeton van plan is om een beleggingsfonds op het platform te lanceren. Bovendien onderzoekt Citi naar verluidt Solana voor grensoverschrijdende betalingen, wat de groeiende aantrekkingskracht in de financiële sector verder onderstreept.

Een verschuivend landschap

In het rapport wordt ook opgemerkt dat de prijsverhouding van Solana ten opzichte van Ethereum met 300% jaar-op-jaar is gestegen en met 600% sinds 2023, wat duidt op een toenemend vertrouwen van investeerders in het langetermijnpotentieel van Solana.

Terwijl Ethereum de leiding blijft houden in gedecentraliseerde applicaties (dApps) en smart contracts, is de snelle groei van Solana in institutionele use cases moeilijk te negeren.

Zorgen over centralisatie

Ondanks het optimisme is niet alle feedback positief. Edward Snowden uitte onlangs zijn bezorgdheid over de centralisatie van Solana en suggereerde dat dit het netwerk kwetsbaar zou kunnen maken voor staatsinterventie.

Hoewel Solana snelheid en schaalbaarheid biedt, kan de relatief kleinere validatorset in vergelijking met Ethereum risico’s opleveren op het gebied van veiligheid en decentralisatie.

Samenvatting

Terwijl de blockchainruimte zich blijft ontwikkelen, begint Solana zich te ontwikkelen als een serieuze concurrent voor Ethereum.

Nu instellingen als Visa, Franklin Templeton en Citi Solana onderzoeken voor verschillende financiële toepassingen, wordt de positie van Solana in de markt sterker.

Er blijven echter zorgen over centralisatie en het zal cruciaal zijn voor Solana om deze aan te pakken terwijl het zijn ecosysteem blijft uitbreiden.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....