TA: nieuwe duikvlucht voor de bitcoin koers op het menu?

Bitcoin heeft het zwaar en handelt momenteel om en nabij de 29.000 dollar. Het lukt maar niet om de 30.000 dollar met overtuiging te herpakken en dat lijkt alles te maken te hebben met het onzekere macro-klimaat waar we ons op dit moment in bevinden.

Bearish signalen van de bitcoin koers

Het is bitcoin niet gelukt om de weerstand rondom de 30.500 dollar de baas te worden en als gevolg daarvan zijn we weer naar beneden gevallen. Als eerste braken we omlaag door de 29.500 dollar om vervolgens ook door de 29.000 dollar te zakken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inmiddels is de 29.000 dollar weer herpakt, maar het ziet er allemaal niet heel solide uit. Daarnaast verloren we met deze daling een belangrijke bullish trendlijn op de uurgrafiek (blauwe lijn) die we op de bitcoin koers van ongeveer 29.600 dollar doorbraken.

TA: nieuwe duikvlucht voor de bitcoin koers op het menu?

Momenteel handelt de koers onder de psychologische grens van 30.000 dollar, de 100-uur simple moving average en heeft het de steunregio rondom de 28.500 dollar getest.

Meer verliezen op het menu?

Als het bitcoin niet lukt om richting de 30.000 dollar op te stomen en dat niveau te herpakken, dan kan de koers verdere verliezen oppakken. De eerste support op de weg naar beneden ligt op 28.800 dollar, al is dat geen groot steunpunt.

De volgende grote steun ligt momenteel op 28.500 dollar en als we die verliezen, dan is het goed mogelijk dat we niet aan een duikvlucht naar de bitcoin koers van 27.500 dollar kunnen ontsnappen.

Alles bij elkaar blijft dit natuurlijk technische analyse en lijkt de markt op dit moment vooral gedomineerd te worden door de macro-economische omstandigheden waar we ons in bevinden. De inflatie is hoger dan ooit en centrale banken doen er alles aan om dat gegeven te bevechten.

Dat resulteert in hogere rentes en daar hebben de financiële markten het over het algemeen moeilijk mee. Helaas blijkt bitcoin daarop tot nog toe geen uitzondering te zijn. Niet iedereen zit in de luxepositie dat ze hun bitcoin voor altijd kunnen vasthouden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....