Bitcoin grafiek toont gelijkenissen met maart 2020: koersexplosie op komst?

De bitcoin koers heeft het de afgelopen maanden behoorlijk zwaar gehad en de val van het Terra-protocol betekende mogelijk de laatste zware tik naar beneden. Inmiddels beginnen het sentiment en de koersgrafiek behoorlijk op die van maart 2020 te lijken. Destijds vielen we samen met de traditionele financiële markten hard naar beneden als gevolg van de COVID-19 crash die werd veroorzaakt door de wereldwijde lockdowns en grote onzekerheid omtrent de nabije toekomst.

Het optimisme keer terug

Ondanks het feit dat het sentiment op de markt momenteel behoorlijk slecht is, zijn er een aantal grote analisten die optimistisch beginnen te worden. Onder hen bevindt zich onder andere Anthony "Pomp" Pompliano die Twitter over de opleving van bitcoin sinds 1 maart 2020.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vanaf die datum gemeten staat bitcoin momenteel op een plus van 340 procent. Destijds stond bitcoin namelijk op een koers van 8.545 dollar. Dat was ook nog voor de grote crash die eind maart plaatsvond, waarbij de bitcoin koers naar om en nabij de 3.000 dollar viel.

Real Vision CEO Raoul Pal, die niet enorm geliefd is binnen de bitcoin-gemeenschap vanwege het ondersteunen van verschillende altcoin-projecten, ziet een vergelijkbaar patroon ontvouwen. Volgens Pal bestaat de kans dat we vanaf dit punt op weg gaan naar nieuwe hoogtepunten in de grafiek.

Angst, angst en nog eens angst

Michaël van de Poppe wijst er op Twitter op dat de Crypto Fear & Greed Index momenteel op een score van 8/100, wat het laagste niveau is sinds de COVID-19 crash van maart 2020. Momenteel is de Fear en Greed Index weer wat herstelt, maar het geeft aan dat het sentiment onder het retail-publiek momenteel niet best is.

Grappig genoeg zien we bitcoin vaak op dit soort momenten een bodem maken. Als de angst het hoogste niveau bereikt hebben de meeste mensen zonder 'vaste hand' hun bitcoin wel verkocht en is het grootste deel van de verkoopdruk achter de rug.

Wat dat betreft is het goed mogelijk dat we vanaf hier de weg omhoog weer inzetten, maar dat hebben we de laatste maanden vaker gedacht en de macro-economische donderwolken zijn nog altijd niet opgeklaard. Veel hangt af van centrale banken en met name de Amerikaanse Federal Reserve en hun plannen met de rente voor de dollar.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....