Taiwan Mobile krijgt VASP-licentie en stapt in cryptomarkt

4595 totale weergaven

De op één na grootste telecomprovider van het land, Taiwan Mobile, heeft een VASP-licentie (Virtual Asset Service Provider) ontvangen van de Financial Supervisory Commission (FSC), waarmee het officieel de cryptomarkt betreedt.

Taiwan Mobile ontvangt VASP-licentie en betreedt de cryptomarkt

Taiwan Mobile, de op een na grootste telecomprovider van het land, heeft een VASP-licentie (Virtual Asset Service Provider) ontvangen van de Financial Supervisory Commission (FSC), aldus lokale berichten.

De licentie maakt de weg vrij voor Taiwan Mobile om een cryptocurrency exchange te openen en haar diensten uit te breiden naar de digitale asset ruimte.

VASP’s als een diverse en gereguleerde binnenlandse sector

Om de VASP-licentie te krijgen, moest Taiwan Mobile voldoen aan verschillende Anti-Money Laundering (AML) vereisten.

Dankzij deze mijlpaal kan het bedrijf lid worden van de zelfregulerende Taiwan Virtual Asset Service Provider Association, die in juni werd opgericht.

De vereniging, die voornamelijk bestaat uit startups, zal naar verwachting aanzienlijk profiteren van de ervaring en middelen die een groot bedrijf als Taiwan Mobile meebrengt.

Ontwikkeling van cryptoregulering in Taiwan

De FSC nam medio 2023 de regelgeving voor crypto’s over en heeft sindsdien de regels aangescherpt om consumentenbescherming en naleving te garanderen.

In september introduceerde de FSC richtlijnen voor het beheer van cryptobedrijven en verbood buitenlandse operators. In maart kondigde de FSC plannen aan om strengere regels en consumentenbescherming in te voeren.

Daarnaast heeft het Ministerie van Justitie wijzigingen voorgesteld in de AML-wetgeving die VASP’s strenge straffen opleggen bij overtredingen.

Samenvatting

De toetreding van Taiwan Mobile tot de cryptomarkt duidt op een groeiende interesse in digitale valuta en een stap in de richting van integratie van digitale activa met mainstream diensten.

Het bod van het bedrijf op de VASP-licentie is bedoeld om het regelgevingslandschap voor crypto’s in Taiwan te verbeteren en een bredere acceptatie en innovatie in de sector te bevorderen.

Lees meer over:
cryptocrypto licensetaiwan

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....