Taylor Swift accepteert cryptovaluta voor gigapopulaire concertfilm

Goed nieuws voor liefhebbers van cryptovaluta én van Taylor Swift. Je kunt nu namelijk kaartjes kopen voor de film ‘Taylor Swift: The Eras Tour’ en die met bitcoin of andere cryptocurrency's afrekenen.

Bitcoin als betaalmiddel

Naast bitcoin accepteert de popster ook ethereum, dogecoin, cardano en een heleboel andere crypto's. Dit komt doordat de website de software van BitPay heeft geïntegreerd.

Zelfs vóór de première had deze film al een verbazingwekkende prestatie neergezet met de voorverkoop waarbij er $100 miljoen in het laatje kwam.

BitPay is vorig jaar in zee gegaan met AMC, waardoor bioscoopbezoekers kaartjes kunnen afrekenen met cryptovaluta.

Deze zelfde theaterketen speelt een belangrijke rol bij de film van Swift. De film wordt compleet buiten het Hollywood om gemaakt en op het grote doek getoond, waarbij 57% in alle inkomsten uit de tickets direct naar Swift gaan.

Het is niet bekend of ze dit in cryptovaluta of in fiatgeld uitbetaald krijgt. Doorgaans wordt al het geld dat via BitPay binnenkomt door webshops en winkeliers direct omgezet in Amerikaanse dollars.

De film biedt een kijkje achter de schermen van de wereldberoemde artiest, onder andere van concerten in Los Angeles. Inmiddels heeft ze het grootste concertfilmdebuut aller tijden te pakken. Volgens AMC is het de best verdiende concertfilm ooit en zelfs populairder dan "Never Say Never" van Justin Bieber in 2011.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitPay

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...