Rockband OneRepublic geeft concert en accepteert daarvoor Bitcoin

OneRepublic heeft een show gegeven die volledig werd betaald door bitcoin. De Amerikaanse band kreeg bitcoin voor een akoestisch optreden in Haydn Hall.

Op 16 november kwamen ze in het historisch theater in Wenen (Oostenrijk) met de primeur in de branche. Naar verluidt gaan ze binnenkort opnieuw een 'bitcoinconcert' geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin voor OneRepublic

Het gaat om een poprockband uit Colorado. Ze hebben 31 miljoen streams per maand op Spotify. De bekendste nummers zijn Counting Stars en Apologize.

Ryan Tedder, de zanger van de band, reageert als volgt op het nieuws:

"Mijn band en ik zijn zo blij om deel uit te maken van iets waarvan wij geloven dat het zonder twijfel de toekomst is van betalingen gaat zijn voor activa, optredens, diensten, aankopen en muziek in de hele wereld."

“Met dat in gedachten was het voor ons heel logisch om de deze stap te zetten. Ik heb ook een aankomend privéconcert in december waarvoor ik Bitcoin wil gebruiken."

Meer dan een gimmick

Voor hun laatste optreden maakte OneRepublic (onder andere) gebruik van de Lightning-betalingsapp Strike. De show zou binnen enkele minuten zijn uitverkocht nadat de kaartverkoop twee weken voor het concert begon.

Tedder vertelde in een interview met Variety dat hij begin 2017 begon te investeren in cryptocurrency's. Hij is er van overtuigd dat dit de "toekomst zal zijn". Ook is hij op de hoogte van de ontwikkelingen in El Salvador, en verwacht hij dat meer landen deze stap gaan zetten.

De muzikant voegde eraan toe dat hij uitkijkt dat mensen vanuit de hele wereld het mondiale geld kunnen gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over nationale valuta en wisselkoersen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!