Taylor Swift meme coin crasht – alles wat je moet weten over plotselinge daling SWIFTIES crypto

144 totale weergaven
Taylor Swift meme coin crasht – alles wat je moet weten over plotselinge daling SWIFTIES crypto
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De cryptowereld is al lang een plaats waar onverwachte wendingen en bizarre gebeurtenissen de norm zijn, maar recentelijk gebeurde het ook met de Taylor Swift-meme coin, SWIFTIES. Binnen 24 uur stortte de $SWIFTIE coin 9,25% in, van $ 0,02863 naar $ 0,02417, wat zowel de ‘die hard’ Swifties community als de cryptowereld opschudde.

SWIFTIES koers - Bron: CoinMarketCap
SWIFTIES koers – Bron: CoinMarketCap

De bizarre link tussen Taylor Swift en de moordaanslag op Donald Trump

Op 15 september sprak Taylor Swift haar steun uit voor Kamala Harris, de Democratische kandidaat in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Een op het eerste gezicht onschuldige politieke steunbetuiging, maar diezelfde dag postte voormalig president Donald Trump op zijn platform Truth Social de cryptische boodschap:

“I hate Taylor Swift.”

Deze post zou normaal gezien wellicht wat rumoer hebben veroorzaakt op social media, maar wat er daarna gebeurde was ongekend. Slechts enkele uren na Trumps post vond er een tweede moordaanslag op hem plaats, minder dan twee maanden na de eerste poging. Wat volgde was een explosie aan complottheorieën en memes die beweerden dat de ‘Swifties’ – Taylor Swift’s toegewijde fanbase – achter de aanslag zaten. Beelden van Swifties met vuurwapens en beschuldigende bijschriften gingen viral en versterkten het idee dat deze fanbase meer invloed heeft dan men zou verwachten.

Deze virale memes en het complotverhaal brachten een domino-effect teweeg in de crypto wereld, waarbij de $SWIFTIES meme coin snel begon te dalen. De chaos liet zien hoe gevoelig meme coins kunnen zijn voor onvoorspelbare, vaak absurde externe gebeurtenissen.

Wat betekent dit voor Swifties crypto?

Het verhaal van $SWIFTIES waarbij, er een grote afhankelijkheid is van markttrends en het politieke klimaat dat zich nu afspeelt, is zeker geen uitzondering in de cryptowereld. Er is recent namelijk ook veel aandacht uit gegaan naar andere meme coins zoals $KAMA, met democratisch presidentskandidaat, Kamala Harris als inspiratie. Deze is inmiddels in de laatste 24 uur met maar liefst 5.59% in waarde gedaald. De afgelopen week staat $KAMA zelfs 20% in het rood. 

Aan de andere kant laat het aandeel van Trump Media (DJT) een ander verhaal zien. Na het debat van 10 september daalde het aandeel DJT, maar het herstelde zich weer na 13 september, wat wijst op de kracht van Trumps fanbase.

Recente updates en andere meme coins

Er is recent ook veel aandacht uit gegaan naar andere meme coins zoals $KAMA, met democratisch presidentskandidaat, Kamala Harris als inspiratie. Deze is inmiddels in de laatste 24 uur met maar liefst 5.59% in waarde gedaald. De afgelopen week staat $KAMA zelfs 20% in het rood. Dit soort meme coins zijn sterk afhankelijk van markttrends en het politieke klimaat dat zich nu afspeelt. 

Aan de andere kant laat het aandeel van Trump Media (DJT) een ander verhaal zien. Na het debat van 10 september daalde het aandeel DJT, maar het herstelde zich weer na 13 september, wat wijst op de kracht van Trumps fanbase.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Een stabielere optie voor slimme investeerders

Nu de onvoorspelbaarheid van meme coins zoals SWIFTIES duidelijk is geworden, kijken veel investeerders naar veiligere opties. Een van de interessantste opties die beschikbaar zijn in de cryptowereld zijn veelbelovende nieuwe cryptomunten zoals Crypto All-Stars en Pepu Unchained. Deze presales bieden investeerders de kans om vroeg in te stappen in veelbelovende projecten voordat ze de grotere markten betreden, met minder risico op plotselinge crashes zoals we zagen met meme coins.

Crypto All-Stars ($STARS) – De beste staking rewards

Een interessante optie voor degene die op zoek zijn naar crypto airdrops. Deze presale biedt een geweldige kans voor vroege investeerders om de $STARS tokens voor een gereduceerde prijs te bemachtigen, voordat ze op grote crypto exchanges beschikbaar komen. In de MemeVault, waar je $STARS tokens als rewards zal ontvangen, kunnen meerdere meme coins gestaked worden op verschillende blockchains. Hoe meer tokens je vasthoudt, hoe groter je beloningen worden. 

Op dit moment kost een $STARS token slechts $ 0.0014477. Wees er daarom snel bij, want de prijs stijgt naarmate de presale vordert. Hoe sneller je erbij bent, hoe meer je kunt profiteren van de lagere prijs. Het enige wat je hoeft te doen is naar de website te gaan, je wallet te verbinden en $STARS tokens te kopen met ETH, BNB, USDT of zelfs een creditcard.

 

Pepe Unchained ($PEPU) – Innoverende Layer-2 techniek

De $PEPU token heeft zijn veelbelovende toekomst te danken aan de innoverende Layer 2 chain. Pepe Unchained is een geëvolueerde versie van de succesvolle Pepe meme en werkt op zijn geheel eigen blockchain netwerk. Hierdoor heeft Pepe Unchained de volledige controle over de ontwikkelingen van de coin. 

Een eigen blockchain betekend snellere transacties waarbij de kosten heel laag gehouden kunnen worden en meer dubbele staking awards voor als, maar groeiende Pepe Unchained community.

Staking systeem Pepe Unchained presale fase

Wees er wel snel bij wat het beste moment om te investeren in tijdens de presale. 20% van het totale aantal $PEPU tokens zijn gereserveerd voor deze persale en wordt op dit moment aangeboden voor de lage prijs van $ 0.0097284 

 

Vind je weg in de crypto jungle

De daling van SWIFTIES is een sterk voorbeeld van hoe grillig en onvoorspelbaar de cryptowereld kan zijn, vooral als het gaat om meme coins. Hoewel ze enorme winsten kunnen opleveren, kunnen ze net zo snel crashen door invloeden van buitenaf die je nooit kunt voorspellen. Voor degenen die op zoek zijn naar meer stabiliteit en mooie kansen op de lange termijn, bieden presales zoals Crypto All-Stars en Pepu Unchained een veelbelovende optie.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...