Techbedrijf verkoopt 130 Bitcoin na ‘fake news’ over kritieke fout

Kopen van bitcoin (BTC) is één ding, maar je moet ook een sterke maag hebben om BTC vast te houden als de prijs daalt. Een Canadees bedrijf kwam die test niet door. Na een fout bericht over een ‘double spend’ verkocht het bedrijf bitcoin die het in kas heeft.

NexTech AR Solutions is een bedrijf uit Vancouver en ontwikkelt VR- en AR-applicaties en kocht aan het eind van vorig jaar 130 BTC. Inmiddels heeft het beursgenoteerde bedrijf de beslissing genomen om de boel te verkopen met een ‘kleine’ winst van $200.000. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zij dachten dat er een fout in bitcoin zat waardoor sommige mensen hun bitcoin twee keer konden uitgeven. Dat is echter niet het geval. In onderstaand artikel lees je meer over dit verschijnsel.

Nog geen maand bitcoin vastgehouden

NexTech verkocht uiteindelijk hun bitcoin voor meer dan $4,2 miljoen, daarmee maakte ze dus een kleine winst. Op het eerste gezicht is dat een prima winst: 5% in minder dan een maand. In de praktijk is toont het echter aan dat dit bedrijf (nog) niet in staat is om beleid te voeren met bitcoin als spaarmiddel.

Het nieuws over de double spend was uit zijn verband gerukt en gewoon niet waar. Ze maakte de beslissing om hun investering te liquideren op basis van informatie die niet klopte. Directeur Evan Cappelberg legt hun beweegredenen uit: ”Een kritieke fout heeft mogelijk plaatsgevonden, als het waar is, stelt dit mensen in staat om dezelfde bitcoin twee keer uit te geven.”

Dat is dus niet het geval. Er werden twee blocks op het zelfde moment gemijnd en het netwerk heeft het daarna opgelost. Er is geen BTC verloren gegaan en er is geen geld twee keer uitgegeven.

Investeren in bitcoin

Het kopen van BTC is vandaag de dag makkelijk. Maar dat betekent niet dat het vasthouden van bitcoin makkelijk is. Je moet echt overtuigd zijn van je zaak, anders val je mogelijk voor dit soort nepnieuws of raak je in paniek bij grote prijsdalingen.

Maar als je onzeker bent over je situatie en je alsnog met wat winst (in dollars) uit kunt stappen valt daar natuurlijk ook wat voor te zeggen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)