Techgigant overweegt $100 miljoen aan crypto’s te verkopen

Bitcoin koers steun

De Chinese techgigant Meitu maakt bekend dat ze overwegen om $70 miljoen aan bitcoin en ethereum te verkopen. Ze hebben geen specifiek plan hiervoor, maar Meitu evalueert een mogelijk vertrek uit de cryptomarkt.

Verkoop

Meitu is een softwarebedrijf dat bekend staat om zijn app voor het bewerken van selfies. Het heeft naar verluidt honderden miljoenen gebruikers en het is een dochteronderneming van het in Singapore gevestigde Miracle Vision.

Tijdens de bullmarkt van 2021 deden ze aanzienlijke investeringen in cryptovaluta. Het ging met meerdere aankopen om in totaal 31.000 ETH en ongeveer 765 BTC. Destijds was het zo’n $100 miljoen waard.

Vandaag de dag zijn deze cryptovaluta grofweg $50 miljoen (de etherwaarde) en $21 miljoen (de bitcoinwaarde) zo’n 30% minder waard vergeleken met de aankoopwaarde.

Met de recente heropleving van de cryptomarkt is Meitu er echter wel weer in geslaagd om een deel van zijn eerdere verliezen goed te maken.

Kang Yicong, Senior Manager Investor Relations van het bedrijf, verklaarde dat de initiële crypto-aankopen deel uitmaakten van een strategische beslissing. Sindsdien heeft het bedrijf geen extra investeringen in cryptovaluta gedaan. Hij vertelt dat ze wel openstaan om (een deel) te verkopen , maar ook dat hier nog geen concrete plannen voor zijn.

Een opmerkelijk detail: Cai Wensheng, de oprichter en directeur van Meitu, had in 2018 zelf al 10.000 bitcoin. De man was dus al een tijdje zelf overtuigd.

Bekend is dat Meitu gebruik maakt van Coinbase Institutional voor de custody van het miljoenenbedrag op zich.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...