Coinbase zorgt dat $40 miljoen aan Bitcoin van Meitu veilig wordt opgeslagen

Het Chinese Meitu komt uit bij het Amerikaanse bedrijf Coinbase om hun investeringen in bitcoin (BTC) en ether (ETH) veilig op te slaan. De appmaker kocht dit jaar 765 BTC en Coinbase Institutional neemt het beheer op zich.

Meitu en bitcoin

Meitu heeft in eerste instantie niet veel met bitcoin te maken als bedrijf. Ze maken voornamelijk populaire selfie-apps.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meitu kocht voor $22 miljoen aan ETH en $17,9 miljoen aan BTC in het begin van deze maand. Twee weken later kocht het bedrijf nog voor $21,6 miljoen bitcoin en $28,4 miljoen aan ETH. Bij dit soort grote aankopen wordt vaak een tussenpartij ingeschakeld om het te regelen. Ook dat was in dit geval Coinbase.

De reden voor de investering is helder: ”er is voldoende ruimte om te stijgen in waarde.” Ze zien deze investering als een alternatief op cash geld.

Meitu komt in het rijtje van bedrijven als MicroStrategy, Tesla en Square. Deze beursgenoteerde bedrijven kochten gezamenlijk voor miljarden dollars aan BTC als spaarmiddel. De Chinese appmaker pakt er naast BTC ook ETH bij en doet dat met iets kleinere bedragen.

Stap naar Coinbase

Toch is het een opmerkelijk verhaal en blijkt Coinbase ook voor Chinese bedrijven de place to go voor grote aantallen BTC. Het Amerikaanse bedrijf wil dit jaar nog naar de beurs en lijkt maar te blijven groeien.

Het platform maakt handig gebruik van de huidige dynamiek in de bitcoin markt: er zijn partijen met grote budgetten die interesse hebben of krijgen in BTC. Gewoon op een doorsnee beurs kopen kan eigenlijk niet met tientallen of honderden miljoenen, dan is de kans groot dat je jezelf in de voet schiet met een duurdere prijs.

Coinbase biedt voor partijen als Meitu de makkelijkste optie: zij hoeven alleen maar te betalen, de rest wordt geregeld. Dan ga je er voor het gemak wel even vanuit dat er niets mis gaat. Want ook voor een van de grootste bitcoin bedrijven ter wereld geldt: weg is weg.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...