Technische analyse: bitcoin koers tikt $32.000 aan, wat kunnen we nu verwachten?

368 totale weergaven

Bitcoin is de week voor de verandering eens goed begonnen en handelt momenteel op een koers van 31.600 dollar. Het zou zomaar kunnen dat we deze week eindelijk de negatieve reeks van 9 achtereenvolgende rode weken afsluiten en een groene kandelaar mogen bijschrijven. Tijd om eens de grafieken in te duiken en enkele scenario's voor de korte termijn door te nemen.

Bitcoin koers pakt 5 procent

Het lijkt erop dat de bulls de touwtjes eindelijk weer een beetje in handen hebben, want de bitcoin koers heeft een verse stijging van enkele procenten achter de rug. De psychologische grens van 30.000 dollar is met overtuiging doorbroken en ook de weerstand op 30.500 dollar moest eraan geloven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarna kwam bitcoin boven de 31.200 dollar op stoom en zijn we boven de 100-uur simple moving average uitgebroken. Uiteindelijk piekten we tot boven de 32.000 dollar en zijn we inmiddels weer een beetje aan het afkoelen rond de 31.600 dollar.

Technische analyse: bitcoin koers tikt $32.000 aan, wat kunnen we nu verwachten?

Op de korte termijn verschijnt er een bullish-trendlijn op de grafiek (blauwe lijn) die we binnenkort weer gaan testen. Als we daar weer vanaf ketsen, dan kunnen er mooie dingen gebeuren voor bitcoin. Op dit moment vormt de blauwe-trendlijn een steunniveau rond de 31.250 dollar op de uurgrafiek van bitcoin.

Nieuwe dip in aantocht voor de bitcoin koers?

Als het bitcoin niet lukt om de weerstand rond het niveau van 32.200 dollar te doorbreken, dan staan ons mogelijk weer wat verse dips te wachten. Als we de 32.200 dollar doorbreken, dan ligt de volgende grote weerstand op de uurgrafiek op 33.400 dollar. Hetgeen een flinke stijging van meer dan 5 procent zou betekenen vanaf de huidige koers.

Lukt dat niet, dan moeten we naar beneden kijken en lijkt vooral het niveau van 31.500 dollar, waar we momenteel dicht bij in de buurt zitten, een belangrijk punt in de grafiek. De eerste grote support vinden we op 31.250 dollar, waar ook de blauwe-trendlijn zich begeeft.

Dat koersniveau ligt ook dicht tegen het 50 procent Fibonacci-niveau aan van de opwaartse beweging van 30.234 naar 32.186 dollar. De belangrijkste steun in de uurgrafiek vinden we momenteel rond het niveau van 30.800 dollar. Verliezen we die, dan komt de psychologische grens van 30.000 dollar weer in gevaar.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....