Week in Bitcoin: Dave the Wave voorspelt koers van $70.000

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Lagarde: ‘Bitcoin is waardeloos, nieuwe digitale euro gedekt door centrale bank’

Christine Lagarde was onlangs te gast in het televisieprogramma College Tour. De president van de Europese Centrale Bank (ECB) vertelde dat cryptocurrency’s (in haar ogen) “niets waard” zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Rusland overweegt cryptovaluta toe te staan voor internationale betalingen’

Rusland overweegt om het gebruik van cryptovaluta voor internationale betalingen toe te staan. Dat schrijft persbureau Interfax op basis van uitlatingen van een regeringsfunctionaris.

Portugal: strengere maatregelen voor bitcoin bezitter afgewend

Bitcoin bezitters in Portugal kunnen voorlopig opgelucht ademhalen. Het land gaat niet morrelen aan de belastingvoordelen die bitcoin houders genieten.

Miljardair Bill Miller noemt Bitcoin ‘verzekering’ tegen financiële ramp

Miljardair Bill Miller is zeer te spreken over bitcoin. Het is een asset die functioneert zonder de Federal Reserve en of enige inmenging van een andere centrale partij.

Stripe en OpenNode gaan samenwerken om sparen in bitcoin makkelijker te maken

Stripe en OpenNode gaan samenwerken om bedrijven makkelijk in bitcoin te laten sparen. Stripe is een Amerikaanse betaalverwerker. Het bedrijf is gestart in 2011 en heeft inmiddels een online betaaldienst in 25 landen. OpenNode is op hun beurt weer een platform dat bitcoin transactie faciliteert.

Kleine whales voorkomen totale capitulatie bitcoin koers

Bitcoin staat nog altijd op de nominatie om een totale koerscapitulatie
te ondergaan, maar om dat te laten gebeuren moeten volgens de data meer
whales besluiten om hun bitcoin-zakken te legen. In één van de
dagelijkse updates op CryptoQuant schrijft het on-chain analysebedrijf over deze situatie op de bitcoin blockchain.

Analist die de bitcoin-crash van 2021 voorspelde onthult realistisch pad naar nieuwe all-time high

De populaire handelaar Dave the Wave heeft zijn 105.000 volgers op Twitter een potentieel scenario voor nieuwe all-time highs voor bitcoin voorgeschoteld. Interessant is dat Dave the Wave één van de weinige analisten is geweest die de crash van 2021 voor bitcoin voorspelde. Dat alleen maakt het de moeite waard om de voorspelling van Dave the Wave eens onder de loep te nemen, al hoeft zijn rake schot van 2021 natuurlijk niet te betekenen dat hij altijd gelijk heeft.

Bitcoin netwerk geconfronteerd met grootste difficulty drop sinds juli 2021

De bitcoin koers kwakkelt al maanden en is sinds de all-time high van november 2021 flink gedaald tot inmiddels ongeveer 30.000 dollar per bitcoin. Het wordt steeds lastiger om te ontkennen dat we in een bearmarkt zitten. De hoge verwachtingen van minstens 100.000 dollar lijken voor deze cyclus in ieder geval niet waargemaakt.

Chaos in Kopenhagen nadat bitcoin miljardair gratis geld uitdeelt

Bitcoin miljardair Niklas Nikolajsen is door de politie opgeroepen om te stoppen met een ludieke actie. Hij verzorgde letterlijk een ‘geldregen’ bij de nieuwe bar Luke’s. Dit bracht echter zo veel mensen op de been dat er veel tumult ontstond.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...