Terra Luna’s Do Kwon Toch Uitgeleverd, Kan Luna Herstellen?

Do Kwon

De Hoge Raad van Montenegro liet onlangs weten dat het Terraform Labs oprichter Do Kwon gaat uitleveren aan de Verenigde Staten. Wat betekent dit voor de LUNA koers en kan LUNA herstellen?

Do Kwon is de medeoprichter van Terraform Labs, het platform dat verantwoordelijk was voor de uitgave van de LUNA token. Nadat Luna ineenstortte en investeerders miljarden dollars verloren werd Kwon beschuldigd van financiële misdaden. Naast Amerika heeft ook Zuid-Korea een verzoek voor uitlevering gedaan vanwege overtredingen van de kapitale marktwetten.

Han Chang-joon, oud CEO van Terraform Labs, werd op 5 februari al uitgeleverd aan Zuid-Korea vanwege gelijkwaardige overtredingen en moet zich nu zorgen maken over een levenlange celstraf. De ineenstorting van LUNA in mei van 2022 zorgde voor het verlies van maar liefst $40 miljard in de crypto markt en LUNA heeft zich ondanks meerdere pogingen van de LUNA community nooit meer kunnen herstellen van deze ineenstorting.

De LUNA koers lijkt echter positief gereageerd te hebben op dit nieuws over de uitlevering van Kwon. Waar de koers over de afgelopen dagen nog aan het dalen was, is het sinds het nieuws met ongeveer 3% gestegen. De koers heeft het echter nog altijd moeilijk en is over de afgelopen 12 maanden al meer dan 60% gedaald.

Kan LUNA Herstellen?

Als er gekeken wordt naar de technische indicatoren gaat het ondanks de stijging van vandaag moeilijk worden voor LUNA om een aanzienlijk herstel door te maken. Ondanks dat de RSI neutraal en het MACD histogram een koopsignaal afgeeft, bevindt de huidige LUNA koers zich onder de meest belangrijke moving averages.

Zowel de 10-daagse als 30-daagse EMA van de korte termijn bevinden zich boven de huidige LUNA koers met waardes van $0,6873 en $0,6808. De 50-daagse en de 100-daagse EMAs van de lange termijn bevinden zich met waardes van $0,6943 en $0,6991 nog een stuk verder boven de LUNA koers. Dit wijst op een moeilijke fase voor LUNA op zowel de korte als lange termijn.

LUNA KOERS grafiek
LUNA Koers Grafiek – Bron: Tradingview

Om deze reden lijkt het vooruitzicht van LUNA nog altijd negatief te zijn en er zijn geen significante indicatoren die wijzen op een herstel van de LUNA koers op de korte termijn. Om die reden zullen investeerders er goed aan doen om op zoek te gaan naar alternatieven, of in ieder geval naar manieren om hun portfolio te diversifiëren.

Er zijn recentelijk meerdere nieuwe altcoins naar voren gekomen in de markt die het nodige potentieel met zich meebrengen, met name nieuwe presales hebben vaak het potentieel om gigantische winsten te realiseren. Hieronder bespreken we daarom de beste twee presales van dit moment.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Bitcoin Minetrix is een van deze altcoins met potentieel vanwege zijn unieke en gloednieuwe Stake 2 Mine concept. Bitcoin Minetrix wilt dit Stake 2 Mine concept gebruiken om de wereld van Bitcoin mining op de kop te gaan zetten. Deze gecentraliseerde markt is hard toe aan een aantal veranderingen en Bitcoin Minetrix lijkt hier het begin aan te maken.

Het minen van Bitcoin is tegenwoordig bijna onmogelijk voor particulieren vanwege de hoge instapkosten die hierbij gepaard gaan. Hierdoor zijn het steeds vaker de grote mining coöperaties die de macht krijgen en wordt de markt steeds gecentraliseerder. Bitcoin Minetrix wilt deze macht weer terug in de handen van de particulieren krijgen en daardoor de markt decentraliseren.

Gebruikers kunnen de native BTCMTX tokens staken in ruil voor cloud mining credits. Deze credits kunnen vervolgens gebruikt worden om Bitcoin te minen. Op deze manier weten gebruikers te profiteren van de voordelen van Bitcoin mining, maar hoeven ze geen groot kapitaal meer te investeren om hiermee te beginnen.

Ondanks dat de BTCMTX token zich nog in zijn presale fase bevindt kunnen gebruikers nu al beginnen met het staken van BTCMTX tokens. In ruil hiervoor krijgen ze aantrekkelijke beloningen en op het moment dat het staking platform live gaat kunnen ze vervolgles cloud mining credits verzamelen om Bitcoin te minen. BTCMTX tokens kosten op dit moment $0,0136 per stuk en in totaal is er al meer dan $11,2 miljoen opgehaald in deze presale, een teken van hoeveel mensen geloven in dit project.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Scotty the AI (SCOTTY)

Scotty the AI is een nieuwe AI crypto die de nodige aandacht weten te winnen binnen de crypto community door zijn aantrekkelijke functies. Het project gebruikt een Schotse Terriër als zijn mascotte, maar is dus geen standaard meme coin zonder utility.

Scotty the AI bestaat voornamelijk uit twee belangrijke functies: Scotty Swap en ScottyChat. Scotty Chat is een platform waar je op een veilige en efficiënte manier tokens kan traden. Het platform maakt gebruik van AI technologie zodat alle transfers geoptimaliseerd worden voor maximale winsten.

scotty the ai

ScottyChat is tegelijkertijd een functie waarbij gebruikers markt inzichten kunnen verkrijgen die helpen bij het maken van betere trading beslissingen. Deze inzichten kunnen ze vervolgens weer gebruiken om tokens te traden op de Scotty Swap.

De native token van Scotty the AI, SCOTTY, bevindt zich op dit moment in een presale die al snel de nodige aandacht heeft gewonnen. Ondanks dat de presale onlangs pas gelanceerd is, heeft het nu al meer dan $500.000 opgehaald. Tokens kosten op dit moment $0,00555 en zijn gemakkelijk te koop middels ETH, MATIC, BNB, USDT en creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...