Tesla accepteert Bitcoin als betaalmiddel voor nieuwe auto

Tesla accepteert bitcoin (BTC) als betaalmiddel voor een nieuwe auto. Dat maakt directeur en oprichter Elon Musk bekend.

De functionaliteit is in Nederland echter nog niet uitgerold, voorlopig kunnen alleen Amerikanen hun zuurverdiende digitale goud gebruiken om direct een Tesla te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tesla en bitcoin

Het bedrijf van Musk kocht eerder dit jaar zo'n 38.000 BTC voor $1,5 miljard. Die stap smaakt echter naar meer. Tesla accepteert BTC bij nieuwe bestellingen voor auto's. En zij gaan de verdiende bitcoin gewoon vasthouden.

Bij veel plekken waar je met bitcoin betaalt komt het niet terecht bij de winkelier of fabrikant. Vaak zit er een tussenpartij die direct of kort daarna bitcoin omwisselt naar een lokale munt. Tesla kiest voor een andere aanpak: ze slaan het zelf op en gebruiken alleen interne en open-source software. Het bedrijf draait ook eigen nodes.

Vermoedelijk zal deze vorm van betaling niet direct voor grote winsten zorgen, het is de vraag hoe populair de betaaloptie is. In het grote plaatje is dit echter wederom een belangrijke stap: Tesla zegt hiermee dat ze bitcoin zien als betaalmiddel én eerder al als spaarmiddel.

Toekomst

Tesla heeft met Elon Musk iemand die graag risico's neemt en (ver) in de toekomst kijkt. Hij wil de mensheid op termijn naar Mars brengen, dan heb je een toekomstvisie nodig.

Het is bij Musk soms lastig om in te schatten of hij aan het klooien is of daadwerkelijk iets interessant vindt. Bij bitcoin lijkt dat laatste het geval. Tesla heeft met hun elektrische auto's voor een doorbraak in de automarkt gezorgd en nu pakken ze door met andere stappen.

Een handige knutselaar was Tesla op een stapje al voor: hij ontwikkelde een oplaadstation voor zijn auto waar je met bitcoin kunt betalen. Dat is een toepassing die we mogelijk ook nog gaan zien.

In de toekomst is er mogelijk nog meer integratie tussen bitcoin (inclusief het Lightning Network) en de auto's van Tesla. Een voorbeeld: Het bedrijf is bezig met Tesla vrachtwagens, in theorie kunnen zij per kilometer betaald worden middels razendsnelle betalingen via Lightning in bitcoin. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos met aan de ene kant dé reservemunt van het internet en auto's die constant (software) updates ontvangen.

Voorlopig geeft Tesla nu de mogelijkheid om een auto met BTC te kopen én ze houden een deel van hun vermogen ook in de digitale munt. De komende jaren zullen we ongetwijfeld nog meer horen uit de hoek van Musk over bitcoin. De miljardair lijkt om: bitcoin is here to stay, je kunt maar beter meedoen.

Voor de liefhebbers, zo ziet het aankoopscherm er nu uit:

Tesla accepteert Bitcoin als betaalmiddel voor nieuwe auto
Lees meer over:
Tesla

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...