Tesla accepteert Bitcoin als betaalmiddel voor nieuwe auto

Tesla accepteert bitcoin (BTC) als betaalmiddel voor een nieuwe auto. Dat maakt directeur en oprichter Elon Musk bekend.

De functionaliteit is in Nederland echter nog niet uitgerold, voorlopig kunnen alleen Amerikanen hun zuurverdiende digitale goud gebruiken om direct een Tesla te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tesla en bitcoin

Het bedrijf van Musk kocht eerder dit jaar zo'n 38.000 BTC voor $1,5 miljard. Die stap smaakt echter naar meer. Tesla accepteert BTC bij nieuwe bestellingen voor auto's. En zij gaan de verdiende bitcoin gewoon vasthouden.

Bij veel plekken waar je met bitcoin betaalt komt het niet terecht bij de winkelier of fabrikant. Vaak zit er een tussenpartij die direct of kort daarna bitcoin omwisselt naar een lokale munt. Tesla kiest voor een andere aanpak: ze slaan het zelf op en gebruiken alleen interne en open-source software. Het bedrijf draait ook eigen nodes.

Vermoedelijk zal deze vorm van betaling niet direct voor grote winsten zorgen, het is de vraag hoe populair de betaaloptie is. In het grote plaatje is dit echter wederom een belangrijke stap: Tesla zegt hiermee dat ze bitcoin zien als betaalmiddel én eerder al als spaarmiddel.

Toekomst

Tesla heeft met Elon Musk iemand die graag risico's neemt en (ver) in de toekomst kijkt. Hij wil de mensheid op termijn naar Mars brengen, dan heb je een toekomstvisie nodig.

Het is bij Musk soms lastig om in te schatten of hij aan het klooien is of daadwerkelijk iets interessant vindt. Bij bitcoin lijkt dat laatste het geval. Tesla heeft met hun elektrische auto's voor een doorbraak in de automarkt gezorgd en nu pakken ze door met andere stappen.

Een handige knutselaar was Tesla op een stapje al voor: hij ontwikkelde een oplaadstation voor zijn auto waar je met bitcoin kunt betalen. Dat is een toepassing die we mogelijk ook nog gaan zien.

In de toekomst is er mogelijk nog meer integratie tussen bitcoin (inclusief het Lightning Network) en de auto's van Tesla. Een voorbeeld: Het bedrijf is bezig met Tesla vrachtwagens, in theorie kunnen zij per kilometer betaald worden middels razendsnelle betalingen via Lightning in bitcoin. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos met aan de ene kant dé reservemunt van het internet en auto's die constant (software) updates ontvangen.

Voorlopig geeft Tesla nu de mogelijkheid om een auto met BTC te kopen én ze houden een deel van hun vermogen ook in de digitale munt. De komende jaren zullen we ongetwijfeld nog meer horen uit de hoek van Musk over bitcoin. De miljardair lijkt om: bitcoin is here to stay, je kunt maar beter meedoen.

Voor de liefhebbers, zo ziet het aankoopscherm er nu uit:

Tesla accepteert Bitcoin als betaalmiddel voor nieuwe auto
Lees meer over:
Tesla

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Lees meer