Tesla verkoopt ruim $900 miljoen aan bitcoin

354 totale weergaven

Tesla heeft in het tweede kwartaal van 2022 maar liefst $936 miljoen aan bitcoin verkocht. Dat komt neer op zo'n 75% van hun oorspronkelijke stack.

Tesla verkoopt!

In totaal heeft de autofabrikant nog $218 miljoen aan bitcoin in kas.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf maakt dit bekend in hun kwartaalcijfers. Het is terug te vinden onder het kopje "opbrengsten uit de verkoop van digitale activa".

Tesla verkoopt ruim $900 miljoen aan bitcoin

Het bedrijf van Elon Musk kocht begin 2021 voor maar liefst $1,5 miljard aan bitcoin. Dat bleek uit een filing die bij de SEC was ingediend. Vervolgens verkocht het $272 miljoen om naar eigen zegen "te testen hoe liquide de markt is". Dit kwam destijds neer op 10% van het totale bezit.

Op het moment dat Tesla in Q2 het gros van de resterende bitcoin van handen deed, was hun totale bezit ongeveer $1,33 miljard waard. Ze verkochten 75% van hun bitcoin voor (naar verluidt) een gemiddelde prijs van $28.888. Dat is bijna 9% lager dan hun gemiddelde aankoopbedrag van $31.620.

Zonder dat 'we' het wisten was er naast de verkoop van de reserves van TerraUSD en de sneeuwbaleffect-liquidaties van Celsius en 3AC dus nog een grote verkoper op de markt. In onderstaande grafiek van Kaleo goed te zien dat ze dit - naar wat lijkt - vlak voor de dump verkochten.

Tesla verkoopt ruim $900 miljoen aan bitcoin

Het is nog niet bekend waarom Tesla deze stap zet. Maar Elon Musk kennende, zal hij op Twitter nog wel toehappen op vragen die gesteld worden.

Tesla verkoopt ruim $900 miljoen aan bitcoin

Reden van de verkoop?

Elon Musk geeft in een aandeelhoudersvergadering aan dat het vooral te maken heeft met bedrijfsvoering. Volgens Musk is er teveel onzekerheid, onder andere door lockdowns in China, waardoor de liquiditeit van Tesla mogelijk in de problemen zou kunnen komen.

Hij laat de deur zelfs op een kier voor extra aankopen.

Bitcoinbetalingen

Tesla heeft ook nog een korte tijd bitcoinbetalingen geaccepteerd met hun eigen BTC Pay Server. Na negatieve berichten (of FUD) over de CO2-emissie van bitcoin mining stopten ze er echter ook al weer snel mee.

Kort werd er gehint om de betalingen te hervatten als meer dan 50% van de rekenkracht gevoed zou worden door groene energie, maar zo ver is het nog altijd niet gekomen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTesla