Tesla hint op hervatten accepteren van bitcoin betalingen

Tesla hint op hervatten accepteren van bitcoin betalingen

Het succesvolle Tesla van Elon Musk overweegt om binnenkort weer bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor hun voertuigen. Nadat het bedrijf de mogelijkheid om te betalen met bitcoin in mei stopzette vanwege twijfels over de klimatologische impact van bitcoin, lijken die twijfels nu weer van tafel.

In een bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedeponeerd informatiedocument laat het bedrijf weten "in de toekomst betalingen met bitcoin te hervatten," wat de suggestie wekt dat Tesla ieder moment weer bitcoin kan accepteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beurskoers van Tesla door het dak

Het gaat goed met het Tesla van Elon Musk, want de beurskoers schoot gisteren voor het eerst in de geschiedenis door de 1000 dollar per aandeel heen.

Als het bedrijf geen zogenaamde aandelensplitsing had gedaan, dan lag de waarde van het aandeel nu zelfs op 5000 dollar.

Bedrijven doen vaak stock-splits om het aandeel toegankelijker te houden voor het retail publiek. Simpel gezegd splitsen ze met een stock-split het aandeel op in 2 of meer kleinere stukken.

Zo hoef je als investeerder niet 5000 dollar te hebben om een aandeel Tesla te kopen, maar kun je nu al voor iets meer dan 1000 dollar een stukje eigendom van Tesla kopen.

Het is mooi om te zien dat dit succesvolle bedrijf dat explosief groeit en nog altijd verreweg de grootste naam is binnen de industrie voor elektrische auto's zo gelooft in de toekomst van bitcoin. De combinatie bitcoin en Tesla kan zomaar een hele sterke worden.

De waarde van Tesla ligt momenteel op meer dan 1 biljoen dollar, waarmee het relatief kort achter bitcoin zit. Het aandeel schoot omhoog vanwege een miljardendeal met autoverhuurbedrijf Hertz.

Bitcoin is liquide alternatief voor cash

Interessant aan het bij de SEC achtergelaten document is dat Tesla er onder meer in schrijft dat het op meerdere fronten gelooft in de lange termijn potentie van bitcoin. Tesla ziet bitcoin als een goede investering voor de lange termijn, maar ook als een liquide alternatief voor cash.

Waarmee ze eigenlijk zeggen dat bitcoin een betere vorm van geld is dan cash. Aangezien het volgens hen zowel een store of value als een liquide betaalmiddel is. Fiatgeld mist over het algemeen de store of value functie, zeker op de meer lange termijn.

Waar we ons voorheen vooral zorgen maakten over een relatief hoge inflatie, begint dat nu langzaam waarheid te worden. Iets wat steeds meer mensen opvalt en dan kan het ineens snel klaar zijn met het vertrouwen in fiatgeld. Al moeten we maar hopen dat zoiets zich niet te snel voltrekt, want dan kan het weleens heel ongezellig worden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan