Tether blijft bijprinten: $80 miljard USDT uitgegeven

Tether blijft bijprinten: $80 miljard USDT uitgegeven

De omvang van stablecoin Tether blijft maar stijgen. Gisteren ging de waarde van alle USDT's door de $80 miljard heen.

$80 miljard Tether

Tether is een token die op verschillende blockchains is uitgebracht. De waarde ervan is gekoppeld (of gepegged) aan de Amerikaanse dollar. Hiervoor heb je echter wel het volledige vertrouwen nodig in het bedrijf Tether. Zij houden reserves aan (van schuldpapieren tot cash equivalenten) om de waarde te garanderen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tether heeft onlangs weer $1 miljard aan nieuwe USDT's aangemaakt. De vraag naar stablecoins neemt toe, gezien er vorige maand ook al $3 miljard in omloop gebracht is. Er staat ook nog eens circa $4 miljard klaar langs de zijlijn om in omloop te komen. De Tether uit deze transacties zijn wel geautoriseerd maar nog niet vrijgegeven.

Naar verluidt gebruiken veel grote partijen Tether als ze in bitcoin willen stappen. Analisten zien het ook wel eens als 'droog kruit'.

Tether blijft bijprinten: $80 miljard USDT uitgegeven

Er is veel kritiek (geweest) op de manier hoe Tether de USDT-token dekt. Lange tijd dacht men dat het bedrijf de boekhouding niet goed op orde had. Ook bevroren rekeningen bij banken hielpen niet mee aan het imago.

Daarnaast worden de audits regelmatig in twijfel getrokken. Verder is er kritiek dat 1 USDT niet gedekt is door 1 USD op een bankrekening, maar dat de dekking het ook andere financiële producten betreft.

USDT-kanaal

De dollar-tokens zijn op verschillende blockchains uitgegeven, zoals te zien is in het screenshot hierboven. Van Ethereum en Tron tot Omni en zelfs OmniBOLT. Synonym maakte eerder deze week bekend dat ze het eerste Lightning kanaal hebben geopend voor Tether.

Hiermee kun je off-chain betalingen doen: dollars heen en weer schuiven zónder een blockchain te vervuilen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
tether usdt

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties