Snelle en goedkope betalingen met Tether dichterbij: eerste betaalkanaal geopend

Gisteren is het allereerste Tether-betaalkanaal geopend op een nieuw Lightning Netwerk. Daarmee is er een nieuw tijdperk aangebroken voor stablecoins. Opschalen via tweedelaags-software. Dat is een primeur!

Tether-Lightning

Met bitcoin kun je al jaren goedkope en snelle betalingen doen via het Lightning Netwerk. Met Tether kan dit nog niet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De USDT-tokens zijn uitgegeven op blockchains zoals Ethereum, Tron of Solana. Decentrale blockchains zijn niet schaalbaar op de basislaag. Tot vandaag.

John Carvalho van Synonym deelt het nieuws van het allereerste betaalkanaal van stablecoin Tether. Het moet een begin zijn van een compleet nieuw netwerk waarmee je (nagenoeg) gratis en snel USDT's kunt zippen. Volgens de audits is iedere 1 USDT gedekt door $1 aan "commercial papers, treasury bills, Amerikaanse dollars of loans".

Een ander voordeel: de use case van andere blockchains en hun tokens (of: shitcoins) zijn daarbij ook buiten beschouwing gelaten.

Dit staaltje techniek is mogelijk gemaakt door Tether en OmniBOLT. Dat staat voor de Omni Basics Of Lightning Technology. Synonym heeft dit nu allemaal samen gebracht en naar verluidt het eerste stablecoin-betaalkanaal geopend.

De settlement van Omni vindt plaats op de bitcoinblockchain. Sinds gisteren is er dus een eerste betaalkanaal geopend met Tether. Deze transactie is ook terug te zien in de bitcoinblockchain.

Een nieuw begin

Daarmee staat Tether op hetzelfde punt als bitcoin in 2016. Destijds opende Christian Decker het allereerste bitcoin-betaalkanaal op een testnet van Lightning. Inmiddels, bijna zes jaar later, zijn er 86.000 publieke betaalkanalen geopend en zit er $150 miljoen in het netwerk.

De Human Rights Foundation schreef onlangs een Bounty-programma uit voor precies deze zelfde toepassing: stablecoins on lightning rails.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!