Tether deelt nieuwe plannen: bitcoin opkopen met deel van de winst

Tether, dat de meest gebruikte stablecoin ter wereld uitgeeft, heeft een nieuwe strategie aangekondigd: een deel van hun winst zal worden omgezet in bitcoin. Dit past binnen hun bredere plan minder in Amerikaanse overheidsschuld te investeren.

Tether beheert zijn eigen bitcoin-activa en had aan het einde van het eerste kwartaal ongeveer $1,5 miljard aan bitcoin op de balans staan. Dit bedrag vertegenwoordigt 2% van hun totale reserves. De overige 85% is in de vorm van contant geld en equivalenten, zoals kortlopende deposito's en voornamelijk Amerikaanse schatkistpapier.

Na een sterk eerste kwartaal, waarin Tether een nettowinst van $1,5 miljard boekte, zal het bedrijf nu consequent bitcoin aankopen. Als er winst wordt gemaakt, tenminste. Tegelijkertijd benadrukt het bedrijf dat de toename in bitcoin niet ten koste zal gaan van hun kapitaalbuffers, maar eerder bijdraagt aan het diversifiëren en versterken van hun reserves.

Het uitgangspunt is helder: Tether wil meer bitcoin in kas en gaat dan doen van de winsten.

Tether ziet veel potentieel in bitcoin. Paolo Ardoino, de CTO van Tether, beschrijft bitcoin als een sterke en veelbelovende investering. Hij wijst op het bewezen vermogen van bitcoin om waarde op lange termijn vast te houden, en op de aantrekkingskracht die de munt heeft op zowel institutionele als particuliere beleggers vanwege de beperkte voorraad, gedecentraliseerde aard en brede acceptatie.

Ardoino gelooft dat de investering in bitcoin niet alleen gunstig is voor de prestaties van hun portfolio, maar ook een manier is om zich te positioneren ten opzichte van een technologie die de potentie heeft om de manier waarop we zaken doen en leven aanzienlijk te veranderen.

Met meer dan 83 miljard uitgegeven tokens is Tether's USDT de grootste stablecoin op de markt. Het is op bijna alle grote internationale beurzen het populairste om mee te handelen qua volumes, boven 'echte' dollars en bitcoin. Tether heeft er een belang bij dat bitcoin populair is en blijft.

Lees meer over:
tether

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...