Tether maakt nettowinst van $1,5 miljard, heeft nu ook bitcoin en goud in kas

Stablecoin uitgever Tether heeft in het eerste kwartaal een nettowinst van $1,5 miljard gemaakt. Dat is meer dan het dubbele vergeleken met de voorgaande periode.

Kwartaalcijfers

In het laatste attestrapport deelt Tether meer over hun bedrijfsvoering in de afgelopen maanden:

“We zijn heel blij met het enorme succes dat Tether heeft behaald in het eerste kwartaal van 2023, waarbij het overschot van onze reserves een recordhoogte van $2,44 miljard bereikte.”

“Onze nettowinst voor het kwartaal was $1,48 miljard, een bewijs van de kracht en stabiliteit van ons platform.”

In totaal had Tether op 9 mei ten minste $81,8 miljard aan activa in kas om de USDT-stablecoin te dekken.

Het hele idee van USDT is dat het de waarde van één Amerikaanse dollar volgt. Zo kun je uit bitcoin of altcoins stappen in een niet-volatiele cryptocurrency, een stablecoin.

De totale verplichtingen bedroegen volgens verklaringen $79,4 miljard. Dit is het bedrag dat Tether zou moeten terugbetalen als stablecoin-eigenaars wensen om hun token in te wisselen voor ‘keiharde’ dollars.

Het verschil? Dat is de overreserve van ten minste $2,44 miljard. Dit is dan weer een recordhoogte! In Q4 van het vorige jaar was dit nog ‘maar’ $960 miljoen.

Tether deelt in het rapport ook hoe de stablecoin precies is gedekt. Voor de eerste keer neemt het hier extra categorieën in op. Zo is te zien dat ze bitcoin, fysiek goud, overnight repo en bedrijfsobligaties aanhouden. Het heeft $1,5 miljard aan bitcoin en $3,4 miljard aan edelmetalen.

Tether zei dat het merendeel van zijn investeringen, ongeveer 85%, wordt aangehouden in contanten, kasequivalenten en andere kortlopende deposito’s. Goud en bitcoin vertegenwoordigen respectievelijk ongeveer 4% en 2% van de totale reserves.

Tether maakt nettowinst van $1,5 miljard, heeft nu ook bitcoin en goud in kas

Reactie

CTO Ardoino vertelt hierover:

“We blijven het risicogecorrigeerde rendement op alle activa in onze portfolio continu volgen en verwachten verdere veranderingen door te voeren naarmate de algehele economische omgeving verandert en de marktcyclus vordert als onderdeel van onze normale, doorlopende risicobeheerprocessen.”

“Vooruitkijkend naar het tweede kwartaal hebben we buitengewoon positieve vooruitzichten en blijven we ons inzetten voor transparantie. Daarom hebben we nieuwe categorieën geïntroduceerd.”

In 2018 en 2019 was er enorm veel kritiek op Tether. Zou het wel voldoende geld in kas hebben om alle USDT’s in te kunnen wisselen voor dollars?

Na vele aantijgingen en rechtszaken lijkt Tether het inmiddels goed voor elkaar te hebben. Er ontstond zelfs meerdere keren een positieve premium toen concurrenten TerraUSD (een algoritmische stablecoin) en USDC (met de bankencrisis) in de problemen kwamen.

Lees meer over:
tether