Tether investeert in 10.000 GPU’s van mining bedrijf

Volgens berichtgeving van Forbes heeft Tether $420 miljoen uitgegeven aan 10.000 H100 GPU's van de Northern Data.

Investering Tether

Het bleek echter niet geheel juist te zijn en dus kwam het stablecoinbedrijf vandaag met een persbericht.

Naar verluidt gaat Tether wél gewoon samenwerking met het in Frankfurt gevestigde Northern Data Group. Ze gaan zich richten op bedrijfsactiviteiten rond AI, peer-to-peer-communicatie en oplossingen voor data-opslag. Daarbij moet je als Tether-kenner bijna direct denken aan Keet, de nieuwe peer-to-peer communicatie-app die gebruik maakt van het Holepunch protocol.

Tether maakt echter geen precieze cijfers over de deal bekend. Forbes bracht het nieuws dat Tether een belang van 20% in de miner nam en daarnaast 10.000 computerchips gaat verhuren aan AI-startups.

De investering van Tether zou dan neer komen op een grotere investering dan het bedrag dat de Britse regering in GPU’s steekt. Zij hadden $140 miljoen opzij gezet voor deze markt. Ter vergelijking: Saoedi-Arabië heeft naar verluidt 3.000 Nvidia’s H100’s gekocht.

Enfin, in het persbericht beschrijft Paolo Ardoino, Chief Technology Officer van Tether Group, dat ze “enthousiast zijn over de investering in Northern Data Group, omdat het een nieuwe onderneming vertegenwoordigt in nieuwe technologische grenzen.”

Tot slot delen ze dat “deze investeringen zijn gescheiden van de reserves van Tether die in de CRR worden vermeld, zodat ze geen invloed hebben op de reserves van Tether of de fondsen van klanten.” De investering in Northern Data heeft dus niet iets te maken met de dekking van de USDT-stablecoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
miningtether

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...