"Tether schakelt een private bank in voor dollar transacties"

"Tether schakelt een private bank in voor dollar transacties"

Tether, de uitgever van 's werelds grootste stablecoin, maakt gebruik van de diensten van private bank Britannia Bank & Trust. Dat meldt Bloomberg News op basis van anonieme bronnen.

Bloomberg meldt niet wanneer de bankrelatie is begonnen, maar Tether heeft de afgelopen maanden klanten geïnstrueerd om geld over te maken naar de bankrekening van Britannia om een transactie te kunnen doen. Klanten die willen betalen voor Tether stablecoins hebben al geruime tijd te maken met minder betaalopties.

In het algemeen hebben cryptobedrijven steeds meer moeite om Amerikaanse bankpartners te vinden, sinds een golf van schandalen en faillissementen zoals FTX heeft geleid tot verhoogd toezicht vanuit regelgevende instanties.

Historisch gezien was Tether, dat ook een private partij is geheimzinnig over zijn bankrelaties, volgens Bloomberg.

Met de afname van het marktaandeel van Circle's USDC stablecoin, is de USDT-token van Tether de duidelijke leider geworden onder digitale valuta die aan de dollar zijn gekoppeld.

Lees meer over:
Bitcoin tether

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties