Tether stopt Bitcoin inkopen na recordwinst

1909 totale weergaven
|

Tether onderbreekt haar Bitcoin inkopen, ondanks dat ze een winst van $1,3 miljard in het tweede kwartaal van 2024 hebben gezien, wat veel vragen oproep bij crypto investeerders. 

Opgeschorte Bitcoin inkopen

Tether, één van de grootste uitgevers van stablecoins, heeft haar Bitcoin inkopen opgeschort, ondanks dat ze een winst van $1,3 miljard in het tweede kwartaal van 2024 zagen. In plaats van verdere inkopen hebben ze besloten de huidige reserveniveaus te handhaven. 

Dit heeft veel vragen opgeroepen bij de crypto gemeenschap, vooral omdat uit het financiële rapport van Tether blijkt dat ze een netto eigen vermogen van $11,9 miljard hebben en $97,6 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties bezitten. 

Het tweede kwartaal

In het tweede kwartaal van 2024 gaf Tether $8,3 miljard aan SDT uit, waarvan de activa de passiva overtroffen. Dit bevestigde de sterke financiële positie die Tether op de markt heeft. De stopzetting van Bitcoin inkopen heeft de crypto gemeenschap in veel verwarring gebracht, met vragen vanuit alle kanten. X (Twitter) gebruiker Matt Ahlborg had ook zo’n vraag:

https://x.com/MattAhlborg/status/1818677128134635682

“Tether laat zien dat ze in het tweede kwartaal van ‘24 NIET aan hun BTC-stapel hebben toegevoegd? Ze tonen dezelfde hoeveelheid BTC als in het eerste kwartaal (75.354). Dit is het eerste kwartaal dat ze niets hebben gekocht. Waarom stopten ze met hun consistente patroon van het kopen van BTC?”

CEO van Tether reageert

Paolo Ardoino, CEO van Tether, legde uit dat het reserverapport zich richt op de entiteiten die de stablecoin uitgeven. Hij verklaarde dat de investeringstak van Tether in het tweede kwartaal van 2024 Bitcoin bleef kopen, maar deze transacties niet gedetailleerd worden beschreven in het rapport:

“De uitsplitsing van de reserves heeft alleen betrekking op de bedrijven die de stablecoin uitgeven, wat gedetailleerde informatie oplevert over wat het belangrijkst is, maar de investeringstak van Tether is, naast zijn eigen vermogen van $6,56 miljard, ook eigenaar van Bitcoin.”

Hiermee gaf hij geen specifieke details over het Bitcoin bezit, wat tot meer discussie leidde. 

Transparantie en stabliteit

Ardino benadrukte de toewijding van Tether aan transparantie en stabiliteit, waarbij hij de financiële kracht die het bedrijf in staat stelt om toonaangevend te zijn op het gebied van liquiditeit en stabliteit benadrukt. Ook noemde hij de groeiende invloed van Tether in sectoren als AI, biotechnologie en telecommunicatie. 

De sterke recente financiële prestaties van Tether tonen de uitzonderlijke winstgevendheid en strategische marktpositionering aan. De keuze om haar Bitcoin inkopen te onderbreken en tegelijkertijd sterke reserves aan te houden, weerspiegelt een voorzichtige benadering van vermogensbeheer te midden van fluctuerende marktomstandigheden. 

Samenvatting

Samenvattend onderstrepen de prestaties van Tether in het tweede kwartaal van 2024 haar vermogen om met marktuitdagingen om te gaan en tegelijkertijd de financiële kracht te behouden. Het besluit om Bitcoin inkopen te onderbreken, samen met de sterke winstgevendheid en activareserves, benadrukt de strategische aanpak van Tether om haar leiderschap op de stablecoin markt te behouden. 

Lees meer over:
tether

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...