Tether van USDT-stablecoin heeft (nog) geen adressen van Tornado Cash bevroren

1033 totale weergaven

Tether heeft (nog) geen USDT-tokens bevroren die gelinkt zijn aan de Tornado Cash-mixer. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht.

Tether langs de zijlijn

De OFAC, de Amerikaanse Office of Foreign Assets Control, heeft zich nog niet gemeld in de zaak rondom Tornado Cash. De autoriteiten hebben een zogenoemde SND-lijst waarop personen, entiteiten en sinds kort ook een smart contract staan die gesanctioneerd zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is nog geen enkele Amerikaanse wetshandhavingsinstantie of regelgever die een verzoek heeft ingediend bij Tether om Tetherbezitters van hun geld te ontdoen. Desondanks heeft de stablecoin-uitgever wel bijna dagelijks contact met de Amerikaanse instanties, zo schrijft het bedrijf.

Het begon allemaal zo’n twee weken geleden toen de FIOD een ontwikkelaar oppakte. Ook werd het smart contract van Tornado Cash op de sanctielijst gezet, samen met een aantal adressen. Het zijn Ethereum-contracten die gebruikt zouden zijn om geld wit te wassen.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën werd Tornado Cash gebruikt om bijna een half miljard dollar van de Lazarus-cybercriminelen wit te wassen. Met behulp van puur software dus.

Wethandhaving

Tether kan op de ‘secundaire markt’ adressen bevriezen als ze dat willen. Anderzijds kan het ook heel verkeerd uitpakken als ze op eigen initiatief adressen weren. Dit kan handhavingsonderzoeken verstoren, zo valt te lezen.

Tot nu toe is dat (nog) niet het geval geweest.

Het bedrijf merkt op dat het in New York gereguleerde Paxos van stablecoin die BUSD en USDp wel walletadressen heeft bevroren die met Tornado Cash te maken hebben.

Ook delen ze onder water een steek uit aan Circle, die “zonder instructies van de Amerikaanse autoriteiten voorbarig was en het werk van andere regelgevers en wetshandhavingsinstanties over de hele wereld in gevaar zou hebben gebracht”.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstether