Tether werkt samen met Uquid om Filippijnse betalingen voor sociale zekerheid te revolutioneren

4063 totale weergaven

In een baanbrekende stap is Tether een partnerschap aangegaan met Uquid om USDT-betalingen mogelijk te maken voor socialezekerheidsbijdragen in de Filipijnen, wat een belangrijke stap betekent in de adoptie van cryptocurrency voor overheidsdiensten.

Tether en Uquid-partnerschap

Tether, in samenwerking met Web3 shopping- en infrastructuurbedrijf Uquid, stelt Filippijnse burgers nu in staat om socialezekerheidsbijdragen te betalen met USDT op de TON blockchain. Dit initiatief is een belangrijke stap voorwaarts in de integratie van cryptocurrency in alledaagse financiële transacties, vooral voor de overheid en sociale diensten.

Sociale zekerheid in de Filippijnen

Het Social Security System (SSS) is een door de staat beheerd verzekeringsprogramma voor werknemers in de officiële, informele en particuliere sector. Het biedt cruciale ondersteuning via twee hoofdprogramma’s: sociale zekerheid en werknemerscompensatie.

Perspectief van de CEO

Tran Hung, CEO van Uquid, benadrukte de samenwerking als een belangrijke mijlpaal in het samenvoegen van digitale valuta met dagelijkse transacties. Met meer dan 260 miljoen gebruikers in acht jaar tijd ziet Uquid deze samenwerking als een nieuwe standaard voor gemak en toegankelijkheid in digitaal winkelen en betalen.

Stijgende vraag naar Stablecoins

Deze ontwikkeling komt midden in een groeiende vraag naar stablecoins in verschillende sectoren. Grote platforms zoals PayPal en bedrijven zoals Ripple lanceren hun eigen stablecoins, waarmee ze hun toenemende rol in het financiële ecosysteem benadrukken.

Stablecoins worden steeds vaker gebruikt voor grensoverschrijdende betalingen op institutioneel niveau, wat aantoont dat ze de dagelijkse financiële activiteiten kunnen stroomlijnen en verbeteren.

Filippijnse cryptoregulering

De Filippijnen maken ook vorderingen op het gebied van cryptoregulering. Vertegenwoordigers van Bitskwela, een initiatief voor blockchainonderwijs, maken deel uit van een overheidswerkgroep die kaders ontwikkelt om blockchain– en crypto-activiteiten in het land te begeleiden.

Deze vooruitgang op het gebied van regelgeving benadrukt de openheid van de Filippijnen voor innovatieve financiële oplossingen, die mogelijk de weg vrijmaken voor een bredere toepassing van crypto in de overheid en sociale diensten.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd