PayPal komt met eigen stablecoin, de PYUSD

1360 totale weergaven

PayPal komt met haar eigen stablecoin. Het Amerikaanse bedrijf deelt screenshots van de PayPal USD (PYUSD) token.

Dollartokens

De stablecoin wordt uitgegeven door Paxos Trust Co. en volledig gedekt door dollar(equivalenten). In het persbericht schrijft PayPal dat de dollartokens gedekt zijn door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende staatsobligaties en soortgelijke kasequivalenten.

De nieuwe cryptovaluta zal geleidelijk beschikbaar komen voor klanten in de VS. CEO Dan Schulman wil met PYUSD de dominantie van PayPal met digitale betalingen versterken. De aandelen van het betaalbedrijf daalden de afgelopen 12 maanden ruim 35% gedaald, waarmee het de zesde slechtst presterende op de Nasdaq 100-index is.

“De visie is dat dit in de loop van de tijd een onderdeel wordt van de algehele betalingsinfrastructuur”, aldus Schulman.

Momenteel zijn er $126 miljard aan stablecoins in omloop, waarvan Tether de grootste is met een marktkapitalisatie van $83 miljard. Eerder poogde Meta, destijds nog Facebook, ook om met Libra/Diem een eigen valuta te maken – gedekt door een aantal verschillende fiatvaluta. Dit is door toezichthouders in de kiem gesmoord.

Je zou PYUSD altijd kunnen inwisselen voor echte dollars en je kunt er ook andere cryptovaluta mee kopen. De stablecoin is uitgegeven op ethereum.

Cryptodiensten

PayPal heeft wereldwijd meer dan 431 miljoen actieve accounts. In 2020 lanceerde het voor het eerst cryptodiensten en na een proefperiode kunnen klanten hun bitcoin nu ook van het platform afhalen.

Opmerkelijk is dat Paypal hulp krijgt van Paxos voor de stablecoin. Eerder moest het bedrijf de samenwerking met Binance voor de Binance USD (BUSD) nog stopzetten.

Paxos valt onder regelgevend toezicht van de NYDFS en PYUSD zal een gereguleerd product zijn in de staat New York. PayPal kreeg in juni vorig jaar een cryptolicentie van de toezichthouder.

Vanaf september zal Paxos maandelijkse rapporten publiceren met details over de activa die PYUSD dekken. Een accountantskantoor zal dan ook als derde partij verklaringen over deze dekking delen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
PayPalstablecoins