Texas geeft duidelijkheid: Bitcoin is legaal bezit én betaalmiddel

Texas heeft bitcoin en andere cryptomunten gelegaliseerd als bezit en betaalmiddel. De Senaat van de Amerikaanse Staat heeft hiertoe een wetsvoorstel goedgekeurd.

Het betekent dat bij wet is vastgelegd dat het bezitten van bitcoin legaal is. Ook wordt de cryptomunt gelegaliseerd als (toekomstig) betaalmiddel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is durfinvesteerder Christopher Calicott die het nieuws onder de aandacht brengt op Twitter.

Texas legaliseert Bitcoin

Bitcoin is nog steeds the new kid on the block en een asset waar overheden zoekende zijn hoe deze te reguleren. Texas geldt als een staat die bijvoorbeeld openstaat voor het minen van bitcoin. Ze zien als olie - en gasstaat kans om overtollige energie aan te wenden om datacenters vol ASIC miners van stroom te voorzien.

Zo zet men energie om in klinkklaar digitaal goud, een toekomstbestendig monetair middel om de regionale economie te versterken. Nu China actief ingrijpt in haar mining infrastructuur, zien diverse Amerikaanse regio's kans om buitenlandse mining firma's aan te trekken.

Dat doet men door middel van regionale belastingvoordelen. Denk aan goedkopere stroom bij afname van een bepaalde hoeveelheid of aantrekkelijke leasecontracten voor grond en gebouwen.

Onlangs maakte Marathon Digital bekend dat het 73.000 miners gaat plaatsen in Texas. Een miner ontvangt 6,25 BTC per gevonden block. Tegen de huidige spotprijs is de opbrengst dan ruim 240 duizend per block. Met een goede deal voor je hardware en energie kun je daarmee goed geld verdienen.

Gouverneur Greg Abbott heeft zich eerder al positief uitgelaten over bitcoin.

In een interview van vandaag met nieuwszender FOX zegt hij dat het Texaanse economie voor de wind gaat. In de staat zijn bedrijven zoals Tesla gevestigd, maar ook bitcoin bedrijven zoals Unchained Capital opereren vanuit de Lone Star State.

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...