Dit bedrijf gaat 73.000 bitcoin miners plaatsen in Texas

De Amerikaanse firma Marathon Digital gaat een nieuw mining complex bouwen in Texas in samenwerking met Compute North.

Nieuw bitcoin mining complex

In het complex komen 73.000 Bitcoin miners te staan. Door de uitbreiding komt de geschatte totale rekenkracht van Marathon op 10.37 extrahash per seconde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De firma betaalt 4 dollarcent per kilowattuur elektriciteit en naar eigen zeggen is de nieuwe faciliteit voor '70% energieneutraal'.

Vorig jaar oktober kondigde Marathon een nieuw complex in Montana aan in samenwerking met Beowulf. Daar is een bestaande kolencentrale omgebouwd tot een winstgevende bitcoin mining locatie.

Bitcoin Mining Council

Momenteel is er veel discussie over de energiemix die miners gebruiken om hun bitcoin te delven. Overheden hebben zorgen over de energieconsumptie van bitcoin mining. Elke dag minen deze bedrijven ~900 BTC, omgerekend ruim 33 miljoen dollar.

Voor het vinden van nieuwe blokken én het beveiligen van het complete netwerk is elektriciteit nodig. Miners gebruiken voornamelijk overtollige (groene) stroom om dit nieuwe internet van geld te onderhouden.

Tesla topman Elon Musk heeft samen met Michael Saylor en een handjevol Amerikaanse bitcoin miners de Bitcoin Mining Council opgericht. Ook Marathon is overigens onderdeel van de belangenvereniging.

Vanuit de bitcoin community is er forse kritiek geuit op dit initiatief. Zo zijn er de vrees dat overheden meer controle gaan uitoefenen op bitcoin mining én transacties.

Onder meer Bruce Fenton vindt het geen goede ontwikkeling.

Maar een commentator zoals Nic Carter ziet er geen risico in dat miners transparant zijn over de energiebronnen die ze consumeren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...