Theebedrijf China gooit roer om en gaat Bitcoin minen

922 totale weergaven

Urban Tea, een beursgenoteerd theebedrijf uit Hunan, gaat zich bezighouden met het minen van Bitcoin. Waar het Chinese bedrijf zich in het verleden helemaal niet met deze dingen bezig hield, willen ze nu gaan meedoen in de zeer competitieve markt van mining.

Bitcoin mining

Gisteren hebben ze hiervoor een nieuwe Chief Operating Officer (COO) aangesteld. Fendgan Zhou gaat samen met onafhankelijk directeur Dr. Yunfei Song bezig met “de cruciale strategische uitbreiding van het bedrijf in de wereld van blockchain- en cryptomining.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zhou komt van “blockchain- en datacenterbedrijven” in Hong Kong en Singapore. In het persbericht wordt niet genoemd om welke firma’s het gaat. Song is een wetenschapper aan de Chinese Academy of Sciences en heeft ervaring met het minen van crypto. Zhou gaat het ‘businessplan rondom bitcoin’ van Urban Tea leiden, aldus het bedrijf.

Yi Long is de CEO van Urban Tea. Hij vertelt dat zijn bedrijf in de wereld van Bitcoin mining stapt “omdat het wereldwijd aan populariteit wint.”

De zet om in deze markt te stappen is een bijzondere voor Urban Tea. Het bedrijf is opgericht in 2011 en het heeft een marktkapitalisatie van $45 miljoen. Ook zijn ze genoteerd aan de Amerikaanse beurs Nasdaq.

Ze concentreren zich met name op thee. In 2019 verkocht het bedrijf de tak die zich bezig hield met ‘chemicaliën’ en sindsdien heeft het bedrijf ook verschillende winkels geopend in New York. Nu stappen ze zomaar vanuit het niets in de wereld van bitcoin.

Slimme zet, of opportuun?

Yi vervolgt:

“In de toekomst verwachten we dat Urban Tea zich meer zal gaan bezighouden met het ecosysteem van blockchain en het minen van cryptocurrency’s, en ook met cryptobeurzen.”

Het zijn gewaagde uitspraken van zo’n traditioneel bedrijf. Urban Tea zou echter niet het eerste theebedrijf zijn dat deze weg insloeg.

Frisdrankbedrijf Long Island Tea Corp doopte zich in december 2017 om tot Long Blockchain Corp. Destijds probeerde dat bedrijf wanhopig om genoteerd te worden op grote beurzen, zoals de Nasdaq. De koers van het aandeel steeg destijds ook met 500%.

Maar toen de cryptobubbel knapde, gingen ook de mining-ambities van Long Blockchain de koelkast in. In februari 2018, toen de prijs van Bitcoin crashte, schrapte Long Blockchain zijn plannen om miners op te kopen. In april moesten ze zelfs een deel van hun ‘oude’ businessmodel laten vallen.

Hierdoor is het bedrijf beschuldigd van insider trading en lopen er zaken met de FBI en de SEC. Het leek erop alsof Long Blockchain een pump&-dump actie had uitgevoerd. Bitcoin gebruiken om de aandelenprijs te doen laten stijgen, waarna de koers vervolgens volledig instortte.

De aandelen van Urban Tea (MYT) sloten gisteren met 15% hoger na nieuws over de plannen om bitcoin te gaan minen. Hopelijk voor hun blijft de bearmarkt nog even uit beeld.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
mining