Tim Draper gelooft nog steeds in prijsstijging van 1.400%

Durfkapitalist Tim Draper draait zijn hand niet om voor een wilde prijsvoorspelling. Hij verwacht (nog steeds) dat de koers van bitcoin naar de $250.000 zal stijgen. Daarmee doelt hij op een groei van meer dan 1.400% van de huidige prijsniveaus.

Tim Draper over de prijs

Investeerder Draper deed deze uitspraken in een interview met Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“De reden dat het $250.000 wordt en waarschijnlijk nog meer, is dat het even zal duren voordat je je eten, je kleding en je onderdak allemaal in bitcoin kunt kopen.

Hij vervolgt met enkele statistieken. Bereidt je voor; ze zijn vrij bijzonder:

“Dit zijn de statistieken die ik ken: vrouwen zijn goed voor 80% van de particuliere uitgaven. En dat is meestal eten, kleding en onderdak. Van de bitcoin wallet is er één op de zes van vrouwen. Lang geleden was het één op de 14 wallets.”

Hij vervolgt dat je korting kunt krijgen als je met bitcoin betaalt. “Als men dat gaat realiseren, dan gaat het vrij snel.”

Hij doelt waarschijnlijk op cashbacks (en satsbacks)-mechanismes die in credit cards en webshops zijn ingebouwd.

Investeringen in decentrale dingen

Ook sprak hij over FTX:

“Wij waren altijd enthousiast over bitcoin omdat het decentraal was. Maar FTX en hun token was erg centraal. En als je iets centraal maakt, kan iets verkeerd gaan. Centrale beslissingen zijn niet gezond. Bitcoin is zo goed omdat het geld niet uit één bron komt. Alle copycats die soortgelijke dingen maken, denken niet aan decentralisatie.”

De FTX van ondergang was voorspelbaar, aldus de investeerder die er vroeg was met zijn eerste bitcoinaankoop.

“Als iemand die investeert in de industrie kies ik alleen decentrale dingen. Het meeste van mijn vermogen zit in bitcoin.”

Bitcoin staat momenteel op $16.700, na een daling van 2% ten opzichte van een etmaal geleden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...