Tim Draper gelooft nog altijd in bitcoin koers van $250.000

De Amerikaanse investeerder en miljardair Tim Draper gelooft nog altijd in een bitcoin koers van 250.000 dollar. Tijdens een interview met de bekende crypto-handelaar Scott Melker, voorspelt Draper dat meer vrouwen bitcoin zullen gebruiken en dat dit het aantal gebruikers significant zal doen toenemen.

Vrouwen aan de bitcoin

Tim Draper ziet het helemaal voor zich met vrouwen en bitcoin. “Opeens beginnen alle vrouwen bitcoin wallets te installeren en dingen te kopen met bitcoin”, zo voorspelt de miljardair. Overwegende dat vrouwen grofweg 51 procent van al het vermogen in de Verenigde Staten controleren is het niet vergezocht om te denken dat dit de bitcoin koers flink kan opdrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de beroemde venture capitalist moeten retailers zich ook nog realiseren dat ze 2 procent kunnen besparen met het accepteren van bitcoin in plaats van bijvoorbeeld creditcards. Dit kan in potentie zelfs hun winst verdubbelen, aangezien veel retailers met hele kleine marges werken. Zo sprak Draper in zijn interview met Scott Melker.

De voorspelling van Tim Draper

In het verleden heeft Draper al vaker geroepen dat bitcoin begin 2023 een koers van 250.000 dollar zou aantikken. Momenteel zijn we daar ver van verwijderd en lijkt het praktisch onmogelijk om begin 2023 al op die bitcoin koers te zitten. Maar we weten allemaal ook dat de dingen snel kunnen veranderen in bitcoin-land.

In 2020 grapte Draper nog dat hij bitcoin zou omdopen tot de nationale valuta van de Verenigde Staten als hij tot president zou worden verkozen. Wat niet betekent dat hij hiervoor te porren is, want dit was een vraag die hem destijds werd gesteld door Danny Nelson van CoinDesk.

Draper werd bekend binnen de bitcoin-wereld door in 2014 30.000 bitcoin te kopen op een door de U.S. Marshals Service georganiseerde veiling. Destijds voorspelde hij dat bitcoin in 2018 een koers van 10.000 dollar zou bereiken. We weten inmiddels allemaal dat bitcoin daarin geslaagd is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....