‘Toekomst van Bitcoin (BTC) wordt mede bepaald door Afrika’

De toekomst van bitcoin (BTC) ligt in handen van Afrika. Dat stelt de CEO van Twitter en Square, Jack Dorsey. Dit jaar bezocht Dorsey Nigeria en Ghana, maar hij hoopt daar in 2020 nog minstens 3 maanden aan vast te plakken.

Afrika is een interessante afzetmarkt voor de Cash App van Square. En laat die app nou net BTC verkopen. In het derde kwartaal verkocht de app voor $148 miljoen aan bitcoin. Naast de commerciële belangen lijkt Dorsey het ook oprecht naar zijn zin te hebben gehad op het continent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

https://twitter.com/jack/status/1199774792917929984

Afrika en bitcoin

Zo'n 69% van alle volwassenen op de wereld heeft een eigen bankrekening. In het Afrika ten zuiden van de Sahara heeft een groot gedeelte van de bevolking dat niet. Wanneer je niet de gemakken hebt van de westerse wereld, zoek je naar alternatieven.

Mobiele betalingen zijn erg populair. Zo'n 10% van de betalingen in grote gebied worden op die manier gedaan. Verschillende partijen bieden betaalservices aan zonder tussenkomst van een bank. Door de opkomst van het mobieltje kunnen mensen deelnemen aan de economie, zelfs zonder rekening.

Wanneer je een smartphone hebt en internet, dan is bitcoin ook een optie. Dorsey ziet daarom Afrika als een belangrijke speler in de ontwikkeling van de munt.

https://twitter.com/jack/status/1199735164001280001

Square

Met Square Crypto is Dorsey een initiatief gestart om bitcoin te verbeteren. Het is een aparte divisie binnen zijn bedrijf dat zich volledig richt op het open-source protocol van BTC. Eerder nam hij bijvoorbeeld twee ontwikkelaars aan die eerst actief waren bij Google en Facebook.

Door zijn uitlatingen en acties werpt Dorsey zich steeds meer op als bitcoin evangelist. Waar anderen in Silicon Valley kijken naar een eigen token en/of netwerk, is het voor Twitter en Square duidelijk: bitcoin wordt dé valuta van het internet.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_157515478','https://www.youtube.com/watch?v=qFb9YF5Rnwk',' https://www.youtube.com/embed/qFb9YF5Rnwk','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_157515478','https://www.youtube.com/watch?v=qFb9YF5Rnwk',' https://www.youtube.com/embed/qFb9YF5Rnwk','youtube'); });
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...