Toekomstvisie op Bitcoin in Indonesië door Gouverneur Ridwan Kamil en Samson Mow tijdens Bitcoin 2023

Toekomstvisie op Bitcoin in Indonesië door Gouverneur Ridwan Kamil en Samson Mow tijdens Bitcoin 2023

In een boeiend gesprek tijdens de Bitcoin 2023 conferentie brachten Ridwan Kamil, gouverneur van de Indonesische provincie West-Java, en Samson Mow de mogelijke toekomst van Bitcoin in Indonesië in kaart. De focus van het gesprek, getiteld "De Indonesië Bitcoin Mining Campagne", lag op de verschillende manieren waarop de adoptie van Bitcoin in het land de bevolking ten goede zou kunnen komen.

Mow is een bekende Bitcoin pleitbezorger en CEO van JAN3. Laatstgenoemde bedrijf heeft als doel om landen over te halen tot een overstap naar bitcoin. Een soort lobbypartij met bepaalde diensten, dus.

Kamil schetste het unieke klimaat dat Indonesië tot een mogelijke grootmacht in bitcoin mining maakt. "Indonesië heeft het op één na grootste geothermisch potentie ter wereld - meer dan 800 rivieren met waterkracht. Omdat bitcoin de transformatie van energie in geld mogelijk maakt, kan bitcoin revolutionair zijn voor Indonesië," legde de gouverneur uit.

Hij stelde verder dat het land al op een gestage weg naar adoptie is, met meer dan 12 miljoen cryptocurrency-investeerders, waarvan 70% in BTC heeft geïnvesteerd. Volgens gouverneur Kamil groeit dit aantal jaarlijks met een half miljoen.

Kamil belichtte ook de mogelijke rol van Bitcoin in het brengen van financiële technologie naar delen van de bevolking die momenteel geen toegang daartoe hebben. "In mijn ogen is bitcoin een oplossing voor de bepaalde delen van mijn samenleving," legde hij uit. "40% van onze bevolking heeft geen bank."

Een ander besproken onderwerp was de recente introductie van een wet die buitenlandse investeringen in hernieuwbare energieprojecten boven 1 MW toelaat. Tot voor kort mocht het geld niet voor de volle 100% uit het buitenland komen. Deze wet kan leiden tot verhoogde investeringen en aandacht in de regio. "Kom naar Indonesië, laten we deze grote reserve aan hernieuwbare energie toewijden aan de miningbusiness," zei gouverneur Kamil.

Mow benadrukte de kans die Indonesië heeft, met de woorden: "De eerste landen die Bitcoin op een betekenisvolle manier adopteren, zullen een groot voordeel hebben." Vervolgens vroeg gouverneur Kamil naar de werking van de bitcoin-obligaties van El Salvador. Mow antwoordde dat "De obligaties de uitbouw van nieuwe energie-infrastructuur kunnen financieren ... Indonesië zou ook een vulkaan-obligatie kunnen hebben."

"De nieuwe generatie koopt Bitcoin als reserve," concludeerde gouverneur Kamil.

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties