‘Toename lange termijn bitcoin holders doet denken aan bullmarkt 2021’

371 totale weergaven

Het on-chain analysebedrijf Santiment ziet een signaal op de blockchain op groen springen dat ook in de eerste helft van 2021 naar boven kwam. Destijds leidde dat tot de koersexplosie van bitcoin boven de 60.000 dollar. Volgens Santiment zijn het aantal bitcoin-holders of entiteiten die amper tot geen historie van verkopen hebben bezig aan een stevige stijging.

Vergelijkbaar met 2021

De situatie die zij nu op de blockchain zien lijkt volgens Santiment op de situatie van 2021. Destijds ging de bitcoin koers in een periode van een paar maanden van 30.000 dollar naar 64.000 dollar.

"Er zijn steeds meer bitcoin holders die voor de lange termijn positief lijken over bitcoin. We zagen een vergelijkbare trend van januari 2021 tot april 2021, toen bitcoin voor het eerst boven de koers van 64.000 dollar uitkwam", aldus Santiment.

'Toename lange termijn bitcoin holders doet denken aan bullmarkt 2021'

De bovenstaande grafiek is het bewijs dat Santiment aandraagt voor de vergelijking met 2021. Het lijkt inderdaad op eenzelfde soort stijging, maar uiteindelijk moeten we nog maar zien of dat hetzelfde effect op de koers heeft uiteraard.

Ondanks deze positieve ontwikkeling die Santiment heeft weten te spotten, zijn er ook nog wel wat negatieve punten aan te wijzen door het on-chain analysebedrijf.

Steeds minder bitcoin in beweging

Het aantal bitcoin dat per dag in beweging is, blijft volgens Santiment nog altijd onder het niveau dat nodig is om een koersopleving te faciliteren. Op dit moment bewegen er gemiddeld 105.000 tokens per dag, terwijl dat er in juni 2022 nog 239.000 per dag waren.

"Bitcoin is terug onder de 28.000 dollar (inmiddels niet meer) en het aantal unieke tokens dat op dagelijkse basis beweegt blijft een puntje van zorg. We zijn op zoek naar validatie van middellange tot lange termijn bullruns, daarvoor moet dit getal omhoog. Voor nu bewegen er 105.000 bitcoin per dag, wat 56 procent lager is dan de piek van 2022", aldus Santiment.

'Toename lange termijn bitcoin holders doet denken aan bullmarkt 2021'

Op het moment van schrijven tikt bitcoin binnen op een koers van 28.300 dollar en is het de nieuwe week redelijk goed begonnen. Laten we hopen dat bitcoin deze positiviteit kan doorzetten in aanloop naar de Amerikaanse inflatiedata van woensdag 12 april.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....