Tom Lee: ‘$60.000 miljard vloeit naar cryptomarkt’

320 totale weergaven

Bitcoin is dinsdagochtend flink hersteld en heeft op de Bitstamp grafiek even de $44.310 aangetikt. Wat vinden de analisten van de huidige markt?

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Coindesk voert Edward Moya, senior marktanalist voor The Americas OANDA, op. Hij ziet een 'stabilisatie van de cryptoprijzen', ondanks een stijgende rente van Amerikaanse staatsobligaties.

Moya licht toe:

'Bitcoin heeft de toenemende regeldruk voor de industrie en de outflux van miners uit China weerstaan. De markt is ervan overtuigd dat bitcoin rendeert, terwijl ook de bonds weer meer waard worden'.

Fundamenteel staat de rekenkracht van het bitcoin netwerk op een recordhoogte. Uit on-chaindata blijkt dat miners het leeuwendeel van hun gedolven munten niet verkocht hebben ondanks de prijscorrectie sinds medio november 2021.

Tom Lee van beleggingsfonds Fundstrat ziet ook kansen voor cryptocurrency's in 2022. Hij voorziet dat traditionele handelaren in staatsobligaties moeilijke jaren te wachten staat en denkt dat ze een deel van deze assets gaan inwisselen voor bitcoin en andere crypto's.

Hij schat in dat er circa 60.000 miljard dollar naar cryptocurrency's vloeit, omdat beleggers op zoek gaan naar rendement. Bovendien gaat ook de aandelenmarkt hiervan het nodige merken, doordat beleggers aandelen gaan inruilen voor cryptomunten.

Op de korte termijn moet bitcoin technisch gezien nog tegen een weerstand bij $46.000 opboksen, maar is het positief dat de koers $42.000 heeft heroverd, ziet analist Michaël van de Poppe.

Het volgende doel zal zijn om de weerstand bij $46.000 te breken, ziet ook deze analist.

Futureshandelaren voorzichtig

Echter, handelaren in futures zijn bovenal nog voorzichtig voor het eerste kwartaal van 2022, zo blijkt uit de on-chain weekrapportage van Glassnode.

Ze verwachten momenteel géén bullish uitbraak in 2022. Dat resulteert in een relatief lage jaarlijkse premium van 6% op bitcoin futures. Dat percentage is een risico-opslag in dollars op een bitcoin termijncontract. Hoe hoger het premium, hoe meer men bereid is risico te nemen.

Dat handelaren voorzichtig zijn, is te verklaren. Ze wachten af wat de Federal Reserve in maart 2022 besluit over de beleidsrente.

Tom Lee: '$60.000 miljard vloeit naar cryptomarkt'
bron: Glassnode

Versturende adressen op maandelijks dieptepunt

Kijken we on-chain, dan is het gunstig dat het aantal adressen dat bitcoin verstuurt naar beurzen een nieuw dieptepunt noteert.

Dat bevestigt het beeld dat het aantal bitcoin dat onder beheer staat van beurzen op een dieptepunt staat.

Alleen al de afgelopen maand is er 33.000 bitcoin van exchanges afgehaald. Die bitcoin is in eigen beheer genomen, naar andersoortige custodians gestuurd zoals etf-providers, fondsmanagers of cold storage beheerders.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...